Faceți căutări pe acest blog

marți, 30 aprilie 2013

TV LG 32LM620S unboxing si review

Televizorul 32LM620S este unul Smart cu 3D pasiv si vine la pachet cu cabluri adaptoare la SCART si AV, cu 4 perechi de ochelari LG (AG-F315) cu rame de diferite culori, are 3 mufe USB si 4 mufe HDMI, iesire audio optica si poate decoda DTS. Are conexiune la internet prin mufa RJ45 si posibilitatea de conexiune WIFI printr-un adaptor pe USB (AN-WF100) care se poate cumpara separat. Nu l-as cumpara pentru ca nu va avea performantele internetului pe fir, iar la mine routerul este chiar sub televizor. E bun de luat doar daca vreti sa scapati de fire intinse in casa.
Poza de la unboxing o gasiti aici, se monteaza destul de repede si usor, aveti nevoie doar de o surubelnita cu cap in cruce si putin indemanare. Va recomand totusi sa cititi manualul inainte de asamblare, desi suruburile sunt de aceeasi dimensiune toate si nu prea aveti ce sa stricati.
Este destul de subtire si pot spune ca nu a trebuit sa umblu la setarile de imagine sau sunet, imaginea este foarte buna cu setarile din fabrica. A fost nevoie de un update la soft, cel aparut in aprilie, pe care puteti sa il ignorati daca vreti, eu am ales sa il fac totusi, desi sunt cateva plangeri pe forumul softpedia ca acest update mai mult strica decat imbunatateste. Concluzia cuiva, care a stat mai mult sa-i dea de cap, a fost ca se trage, probabil, de la serverele LG si, dupa cateva zile, se pare ca nu s-au mai manifestat efecte negative. Era vorba despre playerul flash care nu permitea rularea in full-screen a unor clipuri de pe situri/youtube.
Primul lucru pe care l-am facut, dupa ce i-am montat suportul, a fost sa ii pun firul de la internet in mufa si sa descopar ca si-a luat singur adresa IP din router fara probleme sau conflicte. Apoi am instalat, pe calculatorul meu, softul Nero Media Home, de pe situl LG, pentru a putea partaja cateva foldere cu filme in retea. Il gasiti aici la tabul "Actualizari software" in link-ul DLNA. Instalarea s-a facut rapid, este destul de intuitiva si singurele setari au fost numele folderelor (calea catre ele) pe care le-am partajat si pe care programul le-a scanat de fisiere. In cateva secunde, apasand pe butonul "Input" de la telecomanda am putut sa vad imediat folderele partajate si sa vizionez un film.
Pentru filmele 3D, exista un buton "3D" pe telecomanda care, apasat in timpul vizionarii unui astfel de film, aduce un meniu pe ecran, din care trebuie sa iti alegi tipul filmului : SBS (side by side) daca vezi pe ecran doua imagini una langa cealalta, OU ( over under ) daca sunt doua imagini una peste cealalta, si inca cateva tipuri de filme 3D pe care nu le-am gasit inca pe net. Televizorul are posibilitatea de a converti emisiunile 2D in 3D, dar efectele sunt slabe si nu foarte spectaculoase.
Primul contact pe care l-am avut cu filmele 3D a fost demult, cand foloseam ochelarii rosii-albastrii care deformau culorile. Pot spune acum ca, vazand pe LG filmul Avatar 3D, care este cel mai "3D" film din cele facute pana acum, a fost o experienta extraordinara. 3D-ul televizorului nu numai ca pastreaza culorile originale ale filmului, dar da o senzatie de spatialitate care te pune sa te intrebi daca nu ai ajuns deja pe planeta odata cu personajele. Am remarcat, de mai multe ori, pe cei care au incercat ochelarii vizionand acest film, ca ii puneau si ii scoteau de cateva ori pe minut, uimindu-se de efectele filmului si de claritatea si spatialitatea pe care o ofera televizorul. Ochelarii sunt pasivi si au o culoare asemanatoare cu cea a ochelarilor de soare. Cel mai bine s-au vazut filmele in conditii de luminozitate exterioara scazuta - ziua, cand este multa lumina in jur, efectele si culorile par mai sterse si mai putin spectaculoase. Atentie la denumirile filmelor si la subtitrari, subtitrarea trebuie sa aibe aceeasi denumire cu filmul, iar denumirea filmului e bine sa nu aibe caractere ciudate gen # sau @, altfel e posibil sa nu recunoasca subtitrarea. Daca aveti probleme cu diacriticele, intrati in setarile video si alegeti Latin 2, la mine a mers asa de fiecare data. Poate rula filme de pe HDD extern conectat prin USB la televizor (am folosit mufa marcata HDD in si a functionat fara probleme). Recomand sa conectati stick USB sau HDD la televizor cu el stins si sa il deconectati tot cu el stins pentru ca atunci sunteti siguri ca alimentarea USB-ului cu electricitate este oprita.
In meniurile sale, televizorul are si posibilitatea de a vedea cateva filme demo 3D prin streaming de pe internet (3D World), intre care, cel mai spectaculos este un concert la cantaretei Kylie Minogue, pus la dispozitia noastra de catre LG. E nevoie totusi, de o legatura buna la internet pentru a le vedea fara intreruperi deranjante.
Pentru partea de imagine si 3D nu am nimic de reprosat, televizorul este de nota 10, iar ochii nu te dor dupa, sau in timpul vizionarii unui film, 3D sau nu. Totusi, am vazut ca LG recomanda pauze dupa fiecare ora de vizionare a unui film 3D. Sincer, eu nu le-am urmat sfatul, dar nici maraton de urmarit filme 3D n-am facut. Poate dupa ce va apare seria Star Wars 3D ... :) .
Laudele s-au terminat cand am ajuns la partea Smart, care e infiorator de greu de utilizat fara un mouse sau o tastatura. Nu stiu cum ar fi cu telecomanda Magic Remote, cu care televizorul este compatibila, dar nu vine cu ea la pachet. Am vazut cateva filmulete pe youtube si pare ca se comporta ca un mouse (sau air mouse), deci nu cred ca voi investi in ea (costa si destul de mult pentru o telecomanda). Am testat deja cu un mouse wireless pe USB, Microsoft 1000, pe care l-a recunoscut imediat si cu care mi-am putut face treaba in tastatura virtuala a browserului si in meniurile televizorului.
Pe partea de aplicatii, televizorul are aproximativ 350 MB liberi pentru instalarea de programe, insa e limitat la magazinul LG, care se acceseaza, la fel ca Google Play, cu un cont facut pe o adresa de mail si o parola. Aplicatiile sunt putine, cateva de vreme, cateva jocuri si aplicatii de steaming de filme sau documentare destul de slabute sau vechi. Nu se pot instala alte aplicatii de pe un stick de exemplu si am inteles ca extensia lor nu ar fi apk, deci nu e compatibil cu cele de pe Android cu care suntem obisnuiti pe tablete sau telefoane.
Browserul este destul de bun, il compar cu cel pe care l-am avut pe tableta E-boda, insa viteza lui este foarte mica. Siturile se incarca greu, daca vrei sa dai mai departe intr-un clip pe youtube, de exemplu, e posibil sa ai surpriza sa se blocheze. Blocajul nu dureaza mult, insa te scoate afara in meniul principal al televizorului cu un mesaj de "memorie insuficienta". Daca ai rabdare sa vezi un clip de la un capat la celalalt fara a-l intrerupe, nu sunt probleme. Am vizionat unul de 3 ore de pe youtube fara probleme, de exemplu. 
Deci Smart-ul imi pare destul de slabut pentru un televizor de aproape 2000 ron. Cred ca voi inlocui in curand partea de smart cu un stick MK809III sau o tableta cu dual-core si cel putin 1 GB ram cu iesire pe HDMI.
Sunetul emis de boxele televizorului este destul de clar, insa de la pozitia 10 si pana spre maxim (deci 90% din puterea sonorului) parca nu atat de tare. Si aici se poate imbunatati cu un sistem Home Cinema 5.1 blu-ray 3D cu intrare optica si probabil acesta va fi in lista cadourilor de Craciun.
Partea efectiva de televiziune am incercat-o prin prisma unui receptor Dolce HD, care transmite semnal la televizor prin cablu HDMI, transformand televizorul intr-un monitor full HD. Programele sunt clare, fara purici, cele HD arata foarte bine, sau ceva mai bine fata de cele transmise in mod SD. Nu stiu daca sa ma bucur sau nu, telecomanda de la receptor se potriveste la perfectie si la televizoarele LG, adica poate modifica volumul televizorului si are butonul de "Input" pentru selectarea semnalului de intrare. Are insa, mici probleme cu directiile sau sagetile, si nu are buton de 3D, deci tot cu 2 telecomenzi am ramas. Daca aveti telefon pe Android, exista in Play o aplicatie LG TV Remote care , instalata pe telefon, poate controla functiile televizorului in locul telecomenzii. Singurul lucru pe care nu il poate face, este sa il porneasca. Puteti, cu ajutorul ei, si sa faceti captura de ecran, care se salveaza in telefon, dar pozele nu sunt de calitate (vezi in stanga). Am descoperit totusi, captura nu functioneaza cand nu are semnal TV.
Ca o concluzie, as zice ca televizorul merita luat pentru partea 3D mai ales, care concureaza foarte mult cu cinematografele, insa partea Smart putea sa lipseasca, cel putin aplicatiile si browserul il trag mult in jos din cauza memoriei insuficiente, a procesorului (slabut probabil, pentru ca nu am gasit nicaieri mentiuni despre el, ce este si la ce frecventa) si a limitarii la magazinul LG saracacios.
Daca cautati manualul de service pentru 32LM620S, il puteti gasi si descarca de aici.
Pret TV LG 32LM620S (verificati pretul actualizat in link), pana nu va fi inlocuit de noua serie 32LA620S (2013). Nero Media Home Essentials 4 il gasiti aici.

17 comentarii:

  1. N am gasit nimic legat de pret. Cat costa acest tv?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentan nu il mai au pe stoc, era 2300, eu l-am prins la oferta mai ieftin cu putin peste 1900, dar a fost si mai ieftin.

      Ștergere
  2. Am un tv lg 3d LA6130 si vreau sa vad filme 3d de pe calc prin hdmi.

    Am luat filme 3d sbs si le redau cu km player

    Problema este ca nu pot selecta din tv cum sa ruleze filmul….sbs, ou….am doar optiunea de conversie 2d to 3d.

    Am incercat de pe stick cu un film mai mic si merge……imi arata toate cele 3 optiuni.


    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pune-l pe full screen sau schimba playerul cu media player classic si pune-l pe full screen (fara rama playerului cu comenzi). Apesi apoi pe butonul dedicat de 3D de pe telecomanda si ar trebui sa mearga.

      Ștergere
  3. Nu merge am incercat cu f. multe playere inclusiv TotalMedia Theatre 5.
    Nu-mi vede/recunoaste tv nimic si probabil de aceea nu-mi da decat optiunea de transformare.....ce sa mai incerc?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca filmul asta http://www.youtube.com/watch?v=CDQ3rmEeKN8&feature=pyv&ad=6809850284&kw=gopro%203d%20movie direct din youtube, pe pc, intra in setari si alegi alaturat/side-by-side, apoi full-sceen. Vezi daca merge asa.

      Ștergere
  4. Nu merge nici asa.
    Astazi am legat prin hdmi(un capat normal unul mini) aparatul foto la tv .....si daca apasam pe telecomanda butonul special pentru 3D imi apareau toate optiunile.
    De ce nu imi apar si cand leg pc-ul de tv?
    Sa fie cablul hdmi?(Cablul este hama luat de la Altex,recomandat de ei, High Speed 3D)
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar putea fi cablul. In mod normal ar fi trebuit sa mearga pe youtube, ca nu tinea de player.

      Ștergere
  5. Am umblat prin NVIDIA settings si am rezolvat. Aici era problema, acum imi arata toate optiunile.


    MULTUMESC!

    NUMAI BINE

    RăspundețiȘtergere
  6. Detin acelasi televizor.Dupa actualizarea de acum 2-3 zile nu-mi mai recunoaste subtitrarile la filme.La cele ce le aveam deja in pc.merg ,dar la noile filme si subtitrari descarcate nu-mi arata subtitrarea.Vorbesc de playerul lg-ului.La orice player din pc merg.Stii cumva daca se poate renunta la ultima actualizare si sa revin la cea dinainte?Sau poate stii o alta cauza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ma asteptam ca de acum sa retina tipul subtitrarii (latin2) dupa ce il sting...cel putin asa ziceau unii pe forumul softpedia. Nu s-a intamplat. Vezi ca subtitrarea sa fie srt, sa aibe aceeasi denumire si, pe cat posibil denumirea sa fie cat mai scurta si fara puncte sau alte caractere speciale in cuprinsul ei. Ce program folosesti pe pc pentru a vedea filmele pe tv? Eu cu nero nu am probleme. Da o scanare a folderului cu filme, pentru a se actualiza lista.

      Ștergere
  7. La unele filme,am vazut ca retine latin2.
    Subtitrarile numai .srt
    Inainte de actualizare 99%mergea aproape din prima orice titrare downloadam,acum am incercat si cu aceeasi denumire,si redenumite mai scurt..degeaba.
    Programele care le folosesc pe pc.:KMPlayer,GOM Player.
    Cu aceste programe,merg subtitrarile.
    Este vorba de playerul LG-ului.Eu ma conectez prin, Plex Media,SmartShare sau DNLA.
    Am avut si Nero Home.
    Am gasit si actualizarile lg,dar nu stiu cum sa dezinstalez pe ultima si sa instalez pe cealalta.Oricum o sa mai bumbacesc la el si daca gasec o cauza o sa anunt aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca il folosesti ca monitor pt PC, nu e vina lui.
      Daca vrei sa ii pui o versiune de soft mai veche nu merge.
      Pe softpedia ziceau ceva de un site de la rusi pe bani care poare face downgrade, insa nu as risca garantia pentru asta.

      Ștergere
  8. Ba e vina lui(tv-ului).Deci eu intru in : my apps,lista de intarare,aleg-plexmedia,smartshare ,dnla,sau nero media home....imi aleg filmul(muzica,poze orice doresc sa vad).
    Dar la film nu-mi mai vede nicio subtitrare.
    Banuiesc formatul filmelor.

    Nu-l folosesc ca al 2-lea monitor.Daca fac asta prin cablu HDMI, merg subtitrarile,pentru ca le pornesc cu playerele pc-ului:KMPlayer sau GOMPlayer.
    Este vorba de conectare fara fir...LG....PC.
    Tv-ul isi ia filmul pe care i-l selectez eu din PC si il porneste cu playerul lui,fara cablu net sau hdmi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu intru pe INPUT (al doilea buton de sus de la dreapta la stanga pe telecomanda), aleg nero, intru pe film si e ok. Incearca sa redenumesti pe calculator un film si subtitrarea lui cu ceva scurt, gen "FILM", da un rescan din nero la folder, "stop server" la nero, apoi "start server", inchide tv si deschide-l si vezi daca se vede cu subtitrare.

      Ștergere
  9. Hai incet ,incet ies problemele la iveala.
    1.Serverul PlexMedia nu-mi mai recunoaste,noile subtitrari.Cred ca,de cand imi tot apare sa trec la Premium si eu nu vreau,ca no,costa.In schimb la el merg subtitrarile din vechile filme.
    2.Serverul DLNA,WindowsMediaPlayer,asta e zero barat,nici vechi nici noi nu citeste


    3.Serverul DLNA SmartShare,imi merg noile subtitrari:unele asa cum sunt descarcate-unele redenumite ,fara puncte si fara liniute.Exemplu:Redenumisem filmul:Non-Stop,si nu a mers iar dupa reredenumirea fara liniuta:Non Stop ,a mers f.bine.In schimb nu mai citea subtitrarile la vechile filme.Stiu sigur ca au mers ca le-am vizionat doar.
    Acum vazand mesajul tau,am dat refresh la foldere si un:OFF/ON la server,si in SmartShare merg toate.Probabil nici nu mai trebuiau redenumite.Multumesc foarte mult pentru asta,eu dadeam numai refreshuri ,nu am dat si un reset la server.
    Ca sa concluzionam:Refresh foldere si stop/play sau off/on la server indiferent care este el,Nero,Plex,Smartshare ...etc.
    Oricum eu am renuntat de ieri la Plex si la Nero,dar cu siguranta,cu un reset de server se rezolva problema.
    Mutumesc si sa auzim numai de bine.

    RăspundețiȘtergere
  10. Se da:
    - TV LG 42LB6200, non-smart;
    - HDD extern;
    - PC dual core, 4 gb ram, placa video GT 520 2 gb

    La redarea dupa HDD video impecabil, mesaj ceva de genul ca formatul audio nu este recunoscut (am inteles ca LG-urile nu recunosc DTS, desi in carte zice ca da). Subtitrare nici un pic. desi sunt in aceeasi folder cu filmul, au acelasi nume. Sunt si .sub si .srt.
    Daca bag cablul HDMI, imi plac ca monitor nativ Teve-ul si pot opera pe el numai cu mouse-ul. Am activat 3D-ul din Panelul Nvidia, teve-ul imi spune sa-mi pun ochelarii, dau OK, dupa care imi apar niste forme geometrice pentru calibrarea placii video. Indiferent ce-i dau, imi apare un mesaj ca hardware-ul nu este compatibil. Si daca nici astea nu or fi ....
    Ce ar fi de facut?

    RăspundețiȘtergere