Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 ianuarie 2012

Povestea Ursului

         Era, intr-o dimineata, o vulpe vicleana, care strangea pestele imprastiat dintr-o caruta, la marginea padurilor Sincii. După ce l-a strans grămada, a inceput sa-l manance.Tocmai atunci, iata ca vine la ea ursul:

- Buna masa, cumatra! Dar ce de peste ai! Da-mi si mie, ca taaaare mi-e pofta!
- Ia mai pune-ti pofta-n cui, cumetre. Dacă ti-e asa de pofta, du-te si-ti baga coada-n balta, ca mine, si vei avea peste să mananci.
- Invată-ma, te rog, cumatra, ca eu nu stiu cum se prinde pestele.
Atunci vulpea zise:

-Vrei să mananci peste? Du-te la baltoaca aceea de la marginea padurii, vara-ti coada-n apa si stai pe loc, fara sa te misti, pana spre ziua; atunci zmucesti vartos spre mal si ai sa scoti o multime de peste, poate indoit de cat am scos eu.
    Ursul alearga-n fuga mare la baltoaca de la marginea padurii si-si vara-n apa toata coada!...
    In acea noapte incepuse sa bate un vant rece si sa ninga asa de tare incat ingheta zdravan apa din baltoaca si prinse coada ursului ca intr-un cleste.

De la o vreme, ursul, nemaiputand de durerea cozii si de frig, zmuceste o data din toata puterea. Si, sarmanul urs, in loc sa scoata peste, ramane fara coada!
    De aici banuiesti ce s-a intamplat, insa nu stii ca pentru a proteja padurea poti ajuta si tu!

    Aplica pentru un WWF Bonus Card (primul card de afinitate eco din Romania), emis de Garanti Bank, fa cumparaturile cu el si banca doneaza in numele tau 90 lei plus 0.5% din valoarea fiecarei cumparaturi catre WWF Romania (World Wide Fund for Nature). Acesti bani vor fi folositi in programe de protejare a padurilor virgine ale Sincii, astfel incat sa ne asiguram ca tara noastra va putea pastra ca mostenire cateva paduri, printre putinele de pe planeta, unde natura este intacta si isi urmeaza cursul firesc.
    In semn de apreciere a gestului lor, aplicantii vor primi cate un ursulet de plus WWF si un certificat care atesta calitatea de sustinator al naturii.


    Mai multe informatii despre padurile virgine se afla aici: www.padurivirgine.ro



.....si aşa a rămas ursul pâcâlit de vulpe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu