Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 februarie 2012

Cum fac backup la windows - update: stick USB bootabil

Am vazut aici cum fac backup la windows cu ajutorul lui Acronis. Acum voi intra un pic in detalii. Presupunand ca aveti un calculator mai recent si Windows 7 sau cel putin Vista, va voi ajuta sa faceti un stick USB, pe care sa aveti programul Acronis True Image Home. Cu ajutorul lui puteti face cele explicate in articolul anterior pe orice calculator care poate boota si de pe USB, fara sa mai instalati Acronis True Image Home pe el.
Aveti nevoie de un stick USB de cel putin 512 MB pe care il vom pregati in felul urmator: pe Vista sau Windows 7 apasati pe Start apoi scrieti "cmd" in casuta de cautare (start search). Va apare o fereastra unde veti scrie "diskpart", ceea ce va lansa intr-o noua fereasta utilitarul de care avem nevoie. Tot ce trebuie mai departe este sa tastati comenzile subliniate cu rosu din imagine:
Dupa comanda "select disk", veti pune numarul din dreptul stick-ului USB pe care il veti folosi (il veti recunoaste usor dupa dimensiune). Timp estimat de realizare : 10 minute.
Dupa ce ati iesit din acest utilitar, intrati in programul Acronis True Image Home, de unde , din fereastra principala, in meniul Tools veti porni wizardul Create Bootable Rescue Media. La sfarsit veti avea un stick USB bootabil cu Acronis True Image Home functional pe el cu ajutorul caruia puteti face o imagine a sistemului pe orice calculator care poate boota de pe un stick USB. Timp estimat de realizare 10 minute.
Succes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu