Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 septembrie 2012

Ce este Profitshare, ce este 2Parale si cu ce ma ajuta

Despre Profitshare au scris multi, si probabil mai multi vor scrie de acum incolo, pentru ca publicul nu stie de fapt ce este, care este mecanismul si la ce ajuta el. As putea sa va explic ca la carte cu termeni pe care probabil multi nu ii inteleg, sau pot incerca sa o fac mai simplu.
Profitshare este un sistem de marketing prin care o firma isi face reclama la produsele sale. La noi sunt doua mari sisteme de acest gen : Emag Profitshare si 2Parale.
Despre eMAG ati auzit aproape toti, este o firma care vinde in principal electronice, care s-a gandit la un mod inedit de a-si face reclama pe internet. Ei au creat niste reclame pe care le poti pune pe situl tau, insa nu vei fi platit la fel ca la vechile sisteme de reclama (pentru fiecare click, gen Adsense de la Google), ci vei fi platit doar daca cel care a dat click pe reclama va cumpara ceva de la Emag in urmatoarele 30 de zile.
Ceea ce se plateste catre proprietarii siturilor este un comision, de regula 3% din valoarea achizitiilor din aceasta perioada. Partea buna pentru Emag este ca plateste mai putin pentru un numar mare de afisari ale acestor reclame indiferent de cate click-uri pe reclame au fost date.

FOARTE IMPORTANT : banii vin din partea firmei Emag, nu din buzunarul celui care da click pe reclama.Nu veti primi o reducere ca nu ati dat click pe reclama, nici nu veti da mai mult pe produs daca ati dat deja click.

Daca iti iei un laptop inainte sau dupa ce dai un click pe reclama, vei da aceeasi bani.
In acest fel, firma Emag e sigura ca cel care a dat click pe reclama este un client care cumpara si nu doar cineva curios sau care incearca sa fraudeze adunand click-uri pentru cel care ia comision.
Pe acelasi sistem merg si cei de la 2Parale, care au strans mai multe firme la un loc, fiecare cu reclamele lor si cu comisioane variabile.
Toti au un lucru in comun, iti iei comision de la ei doar cand cineva care apasa pe reclama devine si client final pentru bunurile sau serviciile pe care le vand respectivii.
Doua lucruri mai sunt de clarificat :
1 - daca dau click pe o reclama profitshare la frigidere de exemplu si cumpar mai tarziu (in limita celor 30 de zile) un laptop, acel click aduce un comision celui care detine situl cu reclama, deci nu trebuie sa iau neaparat tot frigider pentru asta;
2 - unele firme din 2Parale au o perioada mai mare de 30 de zile de valabilitate pentru acel click, putand ajunge si la 3 luni.

Pentru a trage o concluzie, faptul ca dati click pe una din reclamele mele, apoi poate ca si cumparati ceva de la respectivele firme, nu inseamna ca am bagat mana in buzunarul vostru si v-am luat banii ; acesti bani imi vin de la firmele care fac reclama pe blog, voi veti da aceeasi bani pentru produse fie ca dati click pe reclamele de la mine, fie ca nu dati click pe ele.


Singura diferenta se va simti in bugetul meu si implicit in calitatea postarilor de pe blog (review-uri la produse noi si interesante pe care voi putea sa le cumpar astfel si sa le prezint aici, cum ar fi tableta E-BODA IMPRESSPEED E1 pe care am prezentat-o aici sau epilatorul Philips HP6540/00 de aici ) sau in profitul Emag sau al celor de la 2Parale.

Mai multe despre Profitshare gasiti in prezentarea lor de aici. Dati cu incredere click pe linkuri.

O alternativa pentru un continut de calitate a inceput sa fie folosita de Zoso prin folosirea de abonamente platite prin Paypal. Asta inseamna ca veti da bani din buzunar special pentru a citi blogul. Nu am intentia sa ajung acolo, nici voi nu cred ca ati da bani special din buzunar sa ma cititi. Cel putin nu acum. Asta o vad deja prin faptul ca nu a apasat nimeni butonul din stanga de pe blogul meu pe care scrie Donate (tot prin Paypal). Eu ii urez succes si cati mai multi abonati. Sunt doar curios daca veniturile obtinute astfel prin Paypal vor depasi pe cele din Profitshare. Doar timpul ne va spune.

7 comentarii:

  1. Deocamdata marketingul afiliat in Romania e o gluma. Nici cititorii nu-s obisnuiti sa cumpere prea mult de pe net, sau cel putin nu iau prin linkul de afiliat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nimeni nu le explica ca nu au de pierdut, nici nu vor sti asta.

      Ștergere
    2. Corect! Multi vor intelege insa ca blogurile castiga bani, nu ii mai intereseaza ca ei nu pierd nimic. Ar fi bine sa cumpere prin bannerele blogurilor pe care le citesc.

      Ștergere
    3. Asta e pe principiul "sa moara capra vecinului". Da, eu castig bani din faptul ca dau click pe reclama, la fel si altii. Daca asta nu le afecteaza bugetul, de ce s-ar supara? Poate ca e vorba de invidie? Eu as crede ca doar de lipsa de educatie, si nu in sensul prost al expresiei. Pur si simplu nu au fost educati in acest sens. Duc lipsa de informatii. Multi cred ca e vorba de banii lor, asta incerc sa le explic, sa stea linistiti ca nu le bag mana in buzunar. Ceilalti care stiu despre ce e vorba, dar tot nu o fac, cred ca sunt doar invidiosi. Nu au de ce, nu fac o avere din asta. Am blogul din decembrie si inca nu am 350 ron din profitshare. Deci nu fac nici 35 de ron pe luna din asta, daca ar fi sa fac o medie.

      Ștergere
  2. Ai scris suficient de mult si nu m-ai lamurit (nu ai specificat)ce bani castigi daca acel client cumpara produsul direct din magazin si nu de pe NET. O fi la mintea cocosului dar nu ai scris.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg la ce te-ai gandit inainte sa emiti enuntul de mai sus.

      Ștergere
    2. Emilut, esti cel putin redus mintal. Inapoi la sapa !

      Ștergere