Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 14 noiembrie 2012

Cele mai scumpe alimente din lume (II)

Continui serialul cu mancaruri alese pentru cei bogati. Incercati sa nu salivati pe tastaturi, va puteti strica calculatoarele (daca totusi ati facut-o, am o unitate PC ieftina de vanzare).

8. Pizza de 8300 euro

Pizza cea mai scumpa din lume poate fi gustata în Italia. Cu toppinguri generoase de caviar si homar, aceasta pizza are un diametru de 20 cm si un topping exceptional in stare lichida – coniac Louis XIII Remy Martin. In acest caz nu mai cereti ketchup.O sa rada ceilalti clienti de voi.


9. Omleta de 1,000 de dolari

Restaurantul Le Parker Meridien din New York serveste cea mai scumpa omleta din lume. Pretul de 1,000 de dolari (sau 700 de dolari daca o faceti acasa) nu este dat de cele 10 oua folosite, ci de cele 200 g de caviar sevruga si de 1 homar intreg.Pofta buna !


10. Inghetata de 1,000 de dolari

Aparuta inca din 2004 în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai scumpa inghetata din lume, specialitatea restaurantului Serendipity din Manhattan contine 5 globuri de inghetata din vanilie de Tahiti, vanilie de Madagascar, foite de aur comestibile de 23 K si una din cele mai scumpe ciocolate din lume – Amedei Porceleana. Incercati sa o mancati incet, toate cele de mai sus va pot provoca o durere in gat la fel ca orice inghetata obisnuita. Probabil ca vizita la doctor si tratamentul vor fi mai ieftine decat inghetata, e doar un avertisment.

11. Trufele Chocopologie

Apreciate ca fiind cele mai gustoase si scumpe produse de ciocolata din lume trufele “Chocopologie by Knipschildt” costa nici mai mult nici mai putin decat 2,600 de euro per 370 grame si se pot achizitiona doar pe baza de comanda. Realizate manual dupa o reteta secreta, delicatesele contin, printre altele, trufa neagra si 70% cacao. Avand in vedere pretul, nu cred ca va face cineva diabet din cauza consumarii lor in exces.

12. Cafeaua Kopi Luwak

S-ar putea sa deveniti hipertensivi doar gandindu-va la aceasta cafea intrucat doar auzul pretului ei poate sa accelereze pulsul unui hipotensiv: peste 1000 de dolari per suta de grame. Pretul cafelei Kopi Luwak este determinat nu doar de gustul apreciat ca fiind deosebit, ci si de raritatea ei. Kopi Luwak este o specie de cafea care creste exclusiv in insula Sumatra (Indonezia), motiv pentru care recolta anuala este de doar 15 kilograme de cafea. Iar doritorii, se pare, sunt mai multi.

13.Ceaiul Tieguanyin

Daca pretul cafelei va face rau nu incercati nici cu ceai. S-ar putea sa va dauneze. Mai ales daca va doriti un ceai verde Tieguanyin. Cel mai scump ceai din lume vine sa ne arata ca în China nu se produc doar obiecte de serie mare si pret mic ci si ceaiuri rare si scumpe. O singura ceasca din acest ceai – facuta din 2-3 frunze uscate – costa 15 dolari, iar pretul kilogram ajunge la suma de 3000 de dolari.

14. Plicul de ceai cu diamante

Daca un ceai chinezesc va pare a fi scump, cu siguranta ca acest plic de ceai cu diamante o sa va para a fi exagerat. Si chiar acest efect extravagant l-a urmarit compania PG care l-a produs pentru a celebra al 75-lea an al existentei sale. Decorat manual cu 280 de diamante pentru a le reaminti englezilor cat de mult iubesc ceaiul, plicul costa 7500 de lire sterline. Cred ca englezii îsi puteau aminti ca le place ceaiul si intr-o maniera mai discreta.15.Cea mai scumpa sampanie

Daca bei un pahar din aceasta sampanie, probabil trebuie sa bei o alta dupa doar ca sa sarbatoresti faptul ca te-ai apropiat de cea mai scumpa sampanie a lumii. Cea mai scumpa sampanie poarta numele de Perrier Jouet Belle Epoque Blanc de Blanc si nu vechimea este cea care o face atat de pretuita – asa cum se întâmpla la vinurile de colectie – ci faptul ca este produsa din struguri atent selectionati si vânduta în sticle pictate manual. O astfel de sticla costa 1,500 de dolari.

Sursa: primite pe mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu