Faceți căutări pe acest blog

joi, 1 noiembrie 2012

Impactul fondurilor europene in Romania

Am prin aceasta postare ocazia sa va vorbesc despre experienta mea vis-a-vis de fondurile europene, ocazie gasita pe Blogal Initiative care organizeaza un concurs cu acesta tema.Regulamentul acestui concurs il gasiti aici : http://ec.europa.eu/romania/focus/images/blogger_european_-_regulament_2012.pdf , azi fiind ultima zi de participare.

Deci, firma la care sunt angajat, s-a gandit sa faca niste dezvoltari pe domeniul informatic pentru tehnica de calcul si ERP. Am contactat o firma care ne-a ajuta sa intocmim dosarele ( ca erau doua ) si sa le depunem in timp util. Pana aici totul e ok, iar asta a fost acum 2 ani. Promisiunea era ca in primavara (le-am depus in toamna-iarna), dosarele vor fi aprobate si proiectele demarate cu ajutorul fondurilor europene. Nu integral din fonduri, dar acoperirea era de peste 50 %, ceea ce ne convenea la acel moment. In continuare, s-a facut primavara, vara, apoi spre sfarsitul verii am primit vestea ca cineva s-a si uitat pe acele dosare, pentru ca am fost rugati sa dam cateva lamuriri referitoare la dosare, mici greseli de interpretare, etc, pe care le-am rezolvat a doua zi si le-am trimis la ministerul unde am depus initial dosarele.

Apoi, iar am asteptat si pentru ca era perioada de vacante, au mai trecut cateva luni, apoi iar am primit o cerere de rezolvare a unor nelamuri, pe care ne-am decis sa o ignoram. De ce? Pai simplu, trecuse 1 an de la depunerea dosarelor, nimeni din firma nu era convins ca o sa le mai primim vreodata, intre timp calculatoarele pe care intentionam sa le inlocuim s-au stricat si le-am inlocuit singuri, cele pe care vroiam sa le cumparam cu ajutorul fondurilor pentru a ne dezvolta afacerea, le-am cumparat singuri, ERP-ul l-am dezvoltat in acest timp si l-am platit tot singuri.

Cineva la minister doarme pe banii nostrii si tara asta se duce de rapa.
Daca era sa pornim o afacere cu aceste fonduri si nu aveam alte posibilitati pana acum dadeam faliment de cateva ori.

Promisiuni....de astea ne-am cam saturat!

Pentru concursul Blogger European

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu