Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 28 august 2013

La revedere HTC Desire

Bunul meu telefon, cumparat acum doi ani si sase luni, desi inca functional, imi va parasi buzunarele incepand de luni. Nu il voi instraina, pentru ca isi poate face treaba foarte bine si de acum inainte, va ramane in familie, dar va fi inlocuit cu un Samsung Galaxy S3 mini, prin amabilitatea Vodafone. Asta doarece Orange, in marea sa intelepciune, a considerat ca un client vechi de mai mult de 10 ani, si aici vorbesc despre firma la care lucrez, nu merita sa fie in continuare clientul lor. Chestie ciudata cu firmele astea de telefonie, bugetul lor pentru a convinge un client nou este mai mare decat cel utilizat pentru a fideliza un client vechi. Nu stiu cine a gandit-o, dar va realiza in curand ca nu e ok, clientii comozi vor face calcule, vor iesi din amorteala si vor face portari la alte firme de telecomunicatii, dupa primii doi ani de contract.
Telefonul este versiunea aproximativ dublu imbunatatita a vechiului Desire. Specificatiile exacte le gasiti in link-ul de mai sus, pe scurt este de 2 ori mai subtire decat Desire (care are acum o husa de silicon pentru a-l proteja si il face un pic mai gros), are procesor dual core la 1 GHz, memorie ram de 1 GB, memorie interna disponibila pentru aplicatii de aproximativ 4,5 GB si slot microSDHC pana la 32 GB. Imi place ca ecranul este de 4", putin mai mare ca al batranului Desire, insa pe total, ocupa acelasi spatiu in mana (chiar nu imi plac paletele de ping-pong de peste 4" care au aparut in ultmul timp pe piata). Este exact ce imi doream de la un telefon, poate un pic mai multa memorie interna pentru aplicatii nu ar fi stricat, deoarece, dupa instalarea celor aproximativ 60 de aplicatii pe care le folosesc, Asphalt 8 mi-a refuzat instalarea pe motiv de spatiu. Asphalt 6, desi achizitionat din Play, a semnalat ca este incompatibil cu telefonul. Nu inteleg de ce, probabil din motive de marketing sau update-uri prost optimizate, versiunea postata la articolul cu tableta Eboda functioneaza perfect pe S3 mini.
Acum aproximativ un an, cand a aparut pe piata, S3 mini era prea scump pentru a putea concura cu telefoanele din clasa lui, insa acum, la un pret de putin peste 1000 ron, devine un telefon care poate fi luat in seama. Daca pretul va mai scade de Black Friday, e posibil sa devina un best-buy la clasa lui. O sa revin pe parcursul timpului cu articole de tip review despre acest telefon si aplicatiile instalate pe el, pe care le folosesc in mod curent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu