Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 septembrie 2013

De ce sunt chemati rezervistii

Raspunsul e simplu - pentru ca au datoria de a apara patria. Fiind roman, patria se numeste Romania. De fapt, o lege noua ne va plimba pana la unitati in fiecare an, de acum incolo, din cate am inteles de la cadrele din unitate. Si daca esti rezervist nu ai scapare. 
Am fost si eu chemat la unitate, pentru ca am terminat armata in 1999, la TR. Acolo am participat la  oprezentare a unitatii, a echipamentului pe care il vom purta in caz de mobilizare, ne-au fost comunicate legile in baza carora am fost chemati sau vom fi mobilizati, dar motivul principat a fost actualizarea bazei lor de date. As mai putea enumera doua motive care imi vin acum prin minte:
- sa faca rost de bani la buget din amenzi, pentru ca sunt convins ca au fost unii care i-au trimis la stramosi si nu s-au prezentat, fapt care le atrage o amenda in cel mai bun caz;
- sa vada cati vin cand ii cheama, cam pe cati oameni sa se bazeze in caz de mobilizare.
Presimt ca, pe viitor, se va lasa si cu niste cursuri, care vor dura mai mult de 2 ore, cat a durat ieri plimbarea prin unitate. Mare atentie pentru cei care veti merge zilele acestea (dureaza pana pe 27 septembrie actiunea aceasta)- nu aveti voie cu telefoane care pot poza, filma pe acolo, in principiu nu aveti voie sa faceti poze si nici sa luati notite pe agende sau hartii.

2 comentarii:

  1. Salut,

    Iti urmaresc atent post-urile de pe blog. Imi place cum scrii. Asta m-a determinat s-mi deschid si eu un Blog. Vreau sa intru si eu in comnunitatea voastra si o sa-mi postez zilnic opiniile. Am inceput deja. Acesta este Blog-ul meu: http://opinieseparata.blogspot.com
    Te invit sa facem schimb de link-uri in Blogrol. Asta daca iti place desigur cum scriu.
    Eu sunt la inceput dar sper ca vom fi prieteni pe viitor.
    Daca esti interesat contacteaza-ma la adresa: rainbowmediabucharest@yahoo.com
    Eu am sa te urmaresc in continuare! Tine-o tot asa!

    Cu stima,
    Ionut Alin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa cum tara/statul si'a servit cetatenii asa si cetatenii rezervisti au "datoria" sa'si serveasca tara! Pe principiul: n'am primit nimic atunci n'am de unde sa dau! Eu unul n'am de gind sa apar interesele nici unui baron local sau central intr'un anume conflict armat! Apropos "am liberat", asa se zice in loc de "am terminat armata", in "89 cu citeva luni inainte de revolutie.

    RăspundețiȘtergere