Faceți căutări pe acest blog

marți, 29 octombrie 2013

Cum fac backup la blog

Dimineata am citit pe twitter o chestie nasoala care s-a intamplat la nshost.ro. Se pare ca toti cei care au avut siturile hostate la ei le-au pierdut (cel putin cei care n-au avut backup la situri acasa). Cel care a reusit sa "sparga" serverul a sters tot, inclusiv backup-urile facute de cei de la nshost automat, pe serverele lor. Datele au fost sterse, iar continutul hardurilor nu poate fi recuperat (probabil suprascriere de date). 

Putin probabil sa se intample asa ceva si la Google pe platforma blogger, insa ceea ce aveti pe blog se poate salva pe calculatorul propriu, pentru a nu avea surprize neplacute de genul celor de mai sus. In cele ce urmeaza, va voi arata cum se face backup la blog pe Blogger, in special backup la tema si la continut.
Intrati in blogger, in meniul "sablon" si, in dreapta sus aveti butonul "faceti o copie de rezerva/restabiliti". Asa am facut o copie de rezerva a temei/sablonului blogului. Pentru continut, mergeti in meniul "setari" apoi in "altele" si aveti in partea de sus a ecranului butonul "exportati blogul". 
Cele doua fisiere astfel obtinute le puteti stoca local, pe calculatorul vostru, insa va recomand sa le puneti si undeva in cloud (dropbox, box sau google drive, sau, de ce nu, pe toate trei). Este recomandat sa faceti aceasta salvare a datelor cel putin o data pe saptamana. Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu