Faceți căutări pe acest blog

duminică, 9 februarie 2014

Review LG AN-WF100 - stick Wifi USB

Este vorba de un stick pe USB care aduce conectivitate Wifi pentru televizoarele smart din seria LG fabricate in anii 2010 (LD8, LD7, LD6, LD5, PK5, PK7, PK9, PX9, LEX, LX, LE9, LE8, LE7, LE59, LE58, LE55, LE54), 2011 (LW650S, LW5500, LW570S, LV5500, LV570S ), 2012 (LS570S, LM620S) si 2013. Sunt acele televizoare care au in specificatii Wifi ready, dar nu au incorporat hardware Wifi. Eu l-am folosit pe un LG 32LM620S cu succes, as spune, insa tot firul este mai bun, daca ar fi sa aleg.
Stick-ul Wifi  LG AN-WF100 vine intr-o cutiuta de carton acoperita cu plastic si este insotit de un scurt manual, redactat in mai multe limbi, printre care si romana. Instalarea este simpla, se infige in unul din porturile USB din spatele televizorului LG si imediat apare pe ecran meniul de configurare. Mi-a detectat imediat retelele Wifi din vecinatate si, dupa ce i-am setat parola retelei mele, s-a conectat imediat la router si la internet. Deoarece in manual se specifica ca nu este recomandat pentru streamingul filmelor fullHD (1080p), am vrut sa vad daca apar probleme la vizionarea unui astfel de film partajat de pe PC, prin softul Nero MediaHome 4. Spre surprinderea mea, desi routerul meu este un Asus destul de vechi, care "stie" doar b si g, filmul se poate vedea foarte bine, sau mai bine zis, la fel de bine ca atunci cand televizorul se conecta pe fir. Singura problema pe care am vazut-o este o mica intarziere, de cateva secunde, la pornirea filmului (probabil pentru buffer) si atunci cand incerc sa dau cateva minute mai departe din telecomanda. Nu pot spune acelasi lucru la vizionarea unui film 3D - din 3 in 3 secunde acesta se intrerupea pentru buffering si am fost nevoit sa conectez firul la loc, pentru a viziona filmul in conditii normale.
Odata instalat, poti avea acces la doua meniuri din setarile televizorului : Intel(R) WiDi si Wifi Direct. Prima permite conectarea unui laptop (nu orice laptop, doar cele compatibile WiDi) la TV fara fir, pentru a vedea ecranul desktopului direct pe TV, iar a doua optiune permite conectarea directa a dispozitivelor, fara AP, direct la TV. Din pacate, din lipsa dispozitivelor compatibile, nu am avut cum sa testez aceste functii, insa, cu prima ocazie, voi reveni asupra lor.
Parerea mea este ca, daca vreti sa scapati de fir, puteti sa il cumparati cu incredere, altfel, daca routerul este langa televizor si nu va deranjeaza firul, sau daca vizionati filme 3D, nu dati banii pe stick-ul LG AN-WF100.
Ca idee, il mai puteti gasi la Marketonline si la Mediadot la preturi bune, la care se adauga costul transportului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu