Faceți căutări pe acest blog

duminică, 3 august 2014

Anvelope si Jante la eMag

Cand am auzit ca la eMag au inceput sa se vanda anvelope si jante, m-am bucurat - m-am gandit ca vor fi preturi bune, promotii, care vor obliga jucatorii mari si mici, deja existenti pe piata, sa reduca preturile, insa  m-am inselat. Daca la anvelope va fi relativ usor pentru cumparatori, la jante e putin "cu cantec". Asta pentru ca nu orice janta se potriveste pe masina, iar caracteristicile pe care le vedeti pe site nu sunt chiar la vedere marcate pe toate jantele sau in talon.
Sa incepem cu distribuitorii pe care i-a "prins" eMag: 
- Auto-Soft aduce de ceva timp jante care arata bine, insa nu am prea mare incredere in ele;
- Alcar, care aduce jante din Germania si Elvetia;
- Boissigny, care aduce jante din Italia.
De obicei, cand va alegeti jante pentru masina, trebuie sa porniti de la datele din talon. Pentru a se potrivi cat mai exact, exista configuratoare speciale, care folosesc datele din talon si asigura atat vanzatorul, cat si cumparatorul, ca jantele se potrivesc in proportie de cel putin 90 % pe masina. Exista unele masini modificate de catre proprietari sau producatori, de aici si procentul de 10%, pe care l-am lasat deoparte. Pentru acestea, trebuie sa pui janta efectiv pe masina, ca sa te asiguri ca nu va lovi de aripa sau interior la viraje. 
Emag a luat toate jantele si le-a aruncat pe site, lasand doar carecteristicile principale la vedere, ignorand orice configurator. Intr-un fel era oarecum previzibil, deoarece configuratoarele celor 3 firme nu prea seamana unul cu altul si trebuia ca cineva de la eMag sa construiasca unul nou, pentru a integra toate produsele celor 3 firme distribuitoare. 
Ramane de vazut cat vor vinde si cat de mare va fi rata de retur a jantelor pe care le vedeti pe site.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu