Faceți căutări pe acest blog

vineri, 12 decembrie 2014

Ce-mi mai place cand imi iese

Dupa o incercare nereusita de anul trecut, cand am vrut sa migrez de pe blogspot pe un domeniu propriu, insa domeniul cumparat nu era chiar ok, anul asta mai fac o incercare. Sper ca, pana in ianuarie, sa pot muta blogul pe domeniul recent cumparat, iar in anul viitor sa ne vedem pe acel domeniu. Am profitat de ceva castiguri, care s-au adunat la sfarsit de an si voi incerca sa ajung la un produs finit, care sa merite aceasta migrare. Pentru asta va trebui sa ma pun la punct cu platforma Wordpress si sa gasesc o gazduire ieftina, cu un suport bun pe partea de software/instalare/plugin-uri. Trebuie sa ma hotarasc si ce tema sa aleg, voi avea cateva saptamani ocupate.
Pe de alta parte, tot in perioada asta, la munca mi-a picat un NAS de 3 TB si am reusit sa il inlocuiesc cu altul. Deocamdata totul merge ok, incerc sa recuperez ultimile salvari de pe el inainte de a-l trimite in service. NAS-ul vechi avea parte de blocari la careva ore si caderi inexplicabile ale vitezei de transfer la copierea pe el. Sper sa ma laud luna viitoare cu un RMA.
Ca tot vorbim de munca, unul din colegii mei fumatori participa la un concurs al celor de la Kent si a reusit sa stranga 10 coduri, pe care le-a schimbat pe o bricheta cu baterie externa, pentru telefon, incorporata. Sunt curios cati mAh are si ce poate, in comparatie cu noua mea achizitie. O vedeti pe a lui in poza din stanga.
LE: am inteles gresit - nu are baterie externa, ca sa incarci telefonul de la ea. Bricheta nu functioneaza cu gaz, ci cu electricitate. In partea de jos are o mufa USB, pe care o bagi in PC si incarci bricheta in aproximativ 2 ore. Ea are o rezistenta electrica in partea de sus, de la care aprinzi tigara apoi, ca de la o bricheta obisnuita. 

2 comentarii:

  1. Ce te intereseaza mai exact la mutarea blogului: vrei numele domeniului sau chiar ai nevoie de wordpress? Eu unul ma mentin pe blogspot (imi place de google) dar cu domeniul propriu. Ma rog, am vreo 3 domenii sau mai bine zis 3 extensii si le-am facut pe toate sa-mi bata spre acelasi blog. Oricum, ideea e ca daca vrei sa mentii hostul la blogspot dar sa ai propriul tau domeniu, e foarte usor. Platforma Blogger chiar ofera suport pentru asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru interes si ajutor. Vreau sa trec pe domeniu propriu si sa evoluez. Blogspot imi pare limitat ca interfata fata de wordpress, plugin-uri si as vrea sa incerc sa nu mai depind de google. Poate intr-o zi se supara si inchid blogspot-ul, update-urile nu sunt prea dese, fata de wordpress, suportul google e dificil spre inexistent - incearca sa iei legatura cu cei de la google si e aproape imposibil. Am aflat de simplenet si imi place ce citesc despre ei, cred ca o sa ma mut la ei cu domeniu propriu. Dau tema, suport la instalare si la mutarea blogului, pentru un incepator in wordpress, ca mine, conteaza asta. Sper sa fie bine.

      Ștergere