Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 decembrie 2013

Cateva de weekend

Dimineata ma imbracam si ma uitam la stiri, ce am vazut m-a pus pe ganduri - oare de ce mai platesc eu abonamentul la tv prin cablu? Bine, e vorba de Dolce, nu e prin cablu, ci prin antena de satelit, dar nu asta e esentialul. Mi-au ramas in minte doua stiri :
- unu si-a injunghiat prietena, apoi a sunat la 112 ca sa o salveze de la moarte (probabil mintea din urma, vorba proverbului), insa reportajul era facut cu niste imagini cu un nene vazut de la spate, care dadea cu un cutit in ceva, in aer.... de ce trebuie sa vad eu asta? Chiar trebuie sa imi ramana in minte miscarea, pentru mai tarziu, cand voi fi nervos sa le repet mecanic, sau ce? Ce rost are acea secventa, in afara de accentuarea socului pe care ar trebui sa il simtim noi, ca telespectatori? Nu am vazut sa fie vorba de o reconstituire. Deci unul de la stiri, probabil, reporter sau ce pisici era, s-a lasat filmat in timp de efectua miscarea aia cu cutitul, pentru a da o nota mai grava stirii...cu alte cuvinte, hai sa fabricam ceva, daca nu am apucat sa filmam momentul in care idiotul a bagat cutiul in fata aia, nu? Poate CNA-ul isi sesizeaza membrii/ele si face ceva in aceasta privinta, pentru ca e chiar ceva violenta gratuita in secventa aia, nu isi avea rostul. Daca era despre unul care lovea cu masina pe altcineva, astia filmau o ciocnire, doar ca sa aibe ceva spectaculos de dat la TV? Ma mir ca la stirea cu accidentul tinerei creaturi, care s-a speriat de o masina de politie si a intrat cu BMW-ul inmatriculat in Bulgaria in pom, nu ne-au aratat niste jeturi de ketch-up sarind prin aer, ca tipetele ei, care se auzeau in timp ce SMURD-ul isi facea treaba si o desprindea de masina, nu le-au cenzurat. Chiar trebuia sa imi incep ziua cu niste tipete reale de durere si groaza, ca sa ma pregatesc pentru ziua ce va urma, nu?
- a doua era cu scandalul vechi intre Pepe si fosta, care i-a furat bani sau ce mai avea el prin casa. Ghici ce dovezi prezinta avocatii lui la tribunal - articole din presa. Adica din presa asta care a fabricat, asa cum va ziceam mai sus, niste chestii, doar ca sa fie stirea mai senzationala. Ar trebui sa se numeasca Stiri Can-Can ce vedem in fiecare zi, nu Stirile de dimineata, pranz sau seara. Singura diferenta este ca la Stiri mai vezi si un Meteo, altfel, pana si sportul e un mare Can-Can.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu