Faceți căutări pe acest blog

duminică, 6 ianuarie 2013

De ce sa dau bani pe aplicatii ?

Din ce in ce mai des ma "lovesc" pe forumuri de oameni (nu zic pusti), care cer link-uri catre aplicatii pe Android, care in mod normal costa bani in PlayStore, dar ei le vor gratis. Pentru cei care nu stiu, iata de ce ai nevoie ca sa cumperi o aplicatie din PlayStore :
- un cont Google - daca iti iei telefon pe Android si nu iti faci cont Google, eu nu inteleg de ce l-ai luat in primul rand. Telefonul vine cu cateva aplicatii preinstalate si daca vrei sa ai acces la altele, o vei face prin magazinul Play. Ca sa ai acces la magazin, iti trebuie un cont Google. Simplu - ai telefon pe Android, musai sa iti faci si cont Google. Lasand la o parte faptul ca, odata facut, daca iti pui contactele pe el si daca, din nefericire, ai pierdut telefonul, contactele raman pe cont si le poti accesa si din browser pe calculator sau poti folosi acelasi cont in telefonul urmator pe care il vei cumpara.
- un card de debit - eu l-am facut la ING, dureaza aproximativ 1-2 saptamani, ai posibilitatea sa il alimentezi gratuit si fara cozi la orice ATM al ING (chestie desteapta din partea lor, acolo unde ies banii, potfi si introdusi pentru a alimenta cardul), am prins o promotie prin care am acces prin browser la cont cu ajutorul unui digipass cu parola si pot face si alte plati online fara a sta la cozi la ghisee.Practic, de cand l-am luat, am castigat timp, pe care altfel trebuia sa il pierd stand la cozi la plata abonamentului TV (DIGI), la plata abonamentului la telefon (Cosmote), pentru reincarcarea diferitelor alte cartele de telefon din familie.
- cardul de debit se asociaza contului Google - asta se face simplu, chiar la prima plata pentru o aplicatie, sau in browser in Google wallet. Dureaza maxim 5 minute.
Deci, recapituland, in conditiile in care sa iti faci un card de debit la ING de exemplu, unde poti sa il alimentezi de la ATM, dureaza 1-2 saptamani, sa il atasezi la contul de google iti ia maxim 5 minute, iar aplicatia costa cat un hambuger la Mac sau maxim o saorma, iar tu ai telefon de peste 600 ron... nu zic de cei care au SGS3 sau Note...Sa fim seriosi!
Ca o recomandare personala, folositi aplicatia Appsales pentru a vedea in timp real care sunt promotiile la aplicatii (pot ajunge pana la 75 % reducere in anumite perioade).
Acum sa va zic si de ce sa cumparati - pentru ca sunt sanse minime sa luati un virus care sa va incarce factura sau sa va stearga datele din telefon sau sa il strice, pentru ca aveti acces la update-uri foarte rapid si puteti sa raportati bug-uri pentru a fi rezolvate imbunatatind aplicatia. Mai ales, pentru ca cineva a muncit pentru aplicatia respectiva si astfel il incurajati sa mai faca si alte aplicatii bune.
Ganditi-va doar la atat, daca voi erati cei care faceati aplicatia si nu primeati banii pe care ii cereati, cum v-ati fi simtit?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu