Faceți căutări pe acest blog

vineri, 22 martie 2013

Puteti plati taxele si impozitele locale cu cardul

Sunt sigur ca imaginea alaturata va este cunoscuta, daca nu ati trecut prin asa ceva personal, ati auzit cel putin o persoana care a facut-o. Este vorba de o coada la unul din sediile primariei (nu conteaza ce oras, in toate se intampla acest lucru), la care stau oamenii sa isi plateasca taxele si impozitele. Estimez ca poti pierde cateva ore bune la asa o coada, dar nu exista alternativa.
Sau exista oare?
Ei bine, da, exista infochioscuri amplasate in sectoarele 2 si 6 din Bucuresti si in Ploiesti unde poti plati taxele si impozitele locale, iar procedura de plata presupune scanarea actului de identitate al contribuabilului pentru a afisarea sumelor de plata si iintroducerea unui card bancar pentru achitarea partiala sau integrala a obligatiilor fiscale.
Locatiile exacte ale infochioscurilor le gasiti mai jos.
Mai mult, taxele si impozitele locale pentru sectoarele 2, 3 si 4 din Bucuresti, Cluj-Napoca si Targu Mures pot fi platite cu cardul in noua locatii special deschise in perioada 4 - 31 martie in centre comerciale din aceste orase. Plata se poate face cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiasi sistem informatic disponibil si la administratiile fiscale, in baza actului de identitate. Contribuabilii pot afla cu exactitate sumele de plata, inclusiv eventualele restante, si pot decide sa le plateasca partial sau integral. Cele 9 locatii exacte le puteti gasi in poza de mai jos.

Unele primarii accepta plata cu cardul la ghiseele lor sau online pe siturile lor. Care sunt acestea, puteti vedea aici. Cert este ca numarul primariilor care accepta plata online a taxelor si impozitelor aproape s-a triplat in 2012 (188 de primarii), comparativ cu anul precedent.
Cu ce ajuta asta? In primul rand nu stai la coada 45 de minute ca sa inaintezi doar 10 metri, ca zoso. Apoi, comisionul este zero la plata taxelor si impozitelor cu cardul, poti beneficia de anumite oferte ale bancilor care au emis cardurile, gen "cash-return" sau "rate fara dobanda", iar tranzactiile cu cardul se pot efectua 24 de ore din 24, in conditii de securitate recunoscute pe plan international.
Pentru a promova aceste metode alternative de plata, a fost creata aplicatia de pe www.impozitecucardul.ro, pe care va invit sa o folositi, pentru ca  va poate aduce unul din cele doua smartphone-uri Samsung Galaxy SIII oferite prin tragere la sorti.
Asa ca va invit sa platiti cu cardul taxele si impozitele in aceasta luna, pentru a va ajuta orasul sa primeasca titlul de “Orasul Viitorului” in competitia nationala de plata a taxelor si impozitelor locale, derulata pana la sfarsitul lunii martie.

Surse: visa.ro, primarie6.ro, zoso.ro

Un comentariu: