Faceți căutări pe acest blog

luni, 14 mai 2012

Samsung Smart TV – de ce aş cumpăra unul?

Nu am televizor. Poate parea socant pentru unii, dar eu nu am acasa televizor. Asta nu inseamna ca nu am si abonament TV. Am abonament TV pentru ca ma uit la un laptop legat de un tuner TV extern, care la randul sau e legat la cutia operatorului, care imi transforma semnalul venit de la antena de satelit in semnal TV. Suna complicat, nu?
As putea elimina 2 aparate din acest sir cumparand un televizor.
Daca as avea bani si mi-as permite, sigur m-as indrepta spre un televizor Samsung Smart TV. Si acum m-ati intreba de ce? Prin ce se deosebeste acesta de un televizor clasic? De ce as investi atati bani in aceast gadget (pentru ca este un gadget, dar ceva mai mare)?
In primul rand as putea face pe el, ceea ce fac si pe laptop(care fie vorba intre noi, e cam vechi si nu am incredere ca va mai rezista in regim de televizor multe luni de aici incolo pentru ca deja se incalzeste foarte tare si are perioade cand se blocheaza).
As putea sa caut pe internet orele de difuzare ale emisiunilor favorite sau chiar emisiunile favorite, pentru ca televizorul Samsung Smart TV integreaza conectivitate Wi-Fi si interfata Samsung Smart Hub, desi are un design minimalist si o rama foarte ingusta, de numai 5 mm.
Aceasta din urma este un meniu simplu prin care te poti conecta, poti sa descoperi si sa te bucuri de o gama larga de aplicatii.Sa nu uitam sa amintim ca televizorul Samsung Smart TV are acces la magazinul online de aplicatii Samsung App care permite sa aveti acces la o multime de aplicatii, care pot fi instalate direct in meniul televizorului Samsung Smart TV, aplicatii de socializare gen Facebook si Twitter si ce este mai frumos decat sa iti poti actualiza statusul sau sa "urci" ultimele poze pe contul tau de Facebook din cateva miscari intr-o plictisitoare pauza publicitara, fara sa mai apelezi la alte dispozitive gen laptop, tableta sau telefon.
Daca totusi esti un pasionat de gadgeturi gen smartphone si ai un telefon cu Android ca sistem de operare, poti descarca o aplicatie din Google Play care se numeste Samsung Remote, care iti transforma smartphone-ul intr-o telecomanda pentru televizorul Samsung Smart TV. Atata vreme cat amandoua gadgeturile sunt conectate la acelasi router Wi-Fi, poti controla de la canalele TV pe care vrei sa le urmaresti, pana la aplicatii si chiar poti sa te joci jocurile instalate pe Samsung Smart TV folosind telefonul pe post de controller de joc.
Ce alte tehnologii mai poti gasi pe un televizor Samsung Smart TV? Sunt multe, dar amintesc aici doar cateva :
- sunt compatibile DLNA folosind functia AllShare
- design superb si imagini ultra-realiste atat in format 2D, cat si 3D folosind iluminare LED, tehnologia Clear Motion Rate 800 Hz, Samsung Real Black Filter si ochelarii 3D activi
- tehnologia 3D Auto Format Setup
- functia Social TV
- player video Full HD cu subtitrari, etc.
Concluzia este ca este nemaipomenit sa ai un televizor conectat la internet, cu un sistem de operare care iti da posibilitati aproape nelimitate de distractie si relaxare si din acest motiv mi-as cumpara un televizor Samsung Smart TV.
Articolul participa la campania Samsung Smart TV – de ce aş cumpăra unul?

10 comentarii:

  1. ca sa pot transforma telefonul in telecomanda trebuie ca telefonul si televizorul sa fie conectate neaparat prin WIFI?? sau televizorul poate fi conectat si prin cablu??? Eu am TV.ul conectat prin cablu si telefonul prin WIFI, bineinteles la acelsi rooter si nu merge. ce are?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca sa cauti pentru ce modele tv e compatibila aplicatia. Daca tv tau se conecteaza la net doar prin cablu si nu stie wifi, e posibil sa nu fie compatibil cu aplicatia de pe telefon.

      Ștergere
    2. Am 2 aplicatii pe telefon de remote dar niciunul nu gaseste tv-ul. La tv merge wi-fi doar prin adaptor wireless, e posibil sa nu se conecteze din cauza ca tv-ul e conectat la net prin cablu si nu prin wi-fi??

      Ștergere
    3. a, si am Samsung Remote, si tv-ul e ES5500, am cautat sa vad daca e combatibil da nu gasesc

      Ștergere
    4. Uita-te in magazinul Play la aplicatie ca scrie in descriere la ce modele se potriveste

      Ștergere
  2. Eu detin un Samsung UE40ES5500 si e conectat la routerul wireless de la Romtelecom cu cablu. Ma pot conecta la el, prin router, cu orice dispozitiv wireless. Mai nou pentru a fi chiar un inlocuitor de pc am conectat un kit wireless tastatura+mouse Microsoft, iar navigarea pe internet a devenit mai facila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cum instalezi programele digitale individual ? ms

      Ștergere
  3. Eu nu stiu cum sa configurez router-ul ca sa am o retea sa pot conecta telefonul la tv si pc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apeleaza cu incredere la un om care se pricepe. Ai dat cateva mii de lei pe un televizor si un telefon, probabil poti sa mai dai 50 unui baiat sa iti configureze routerul, ce zici? Probabil te poate costa chiar mai putin. Incepe sa cauti pe cineva chiar la reteaua de internet la care esti conectat. Succes!

      Ștergere
  4. O sa incerc si asa, multumesc

    RăspundețiȘtergere