Faceți căutări pe acest blog

joi, 15 noiembrie 2012

Cele mai scumpe alimente din lume (III)

Aceasta este ultima parte a serialului pentru cei bogati, de aceasta data este vorba de bauturi, nu de mancare. Nu uitati sa beti cu moderatie pentru sanatatea dumneavoastra.

16. Un whiskey cu adevarat rar

Probabil ca daca ar fi supravietuit cativa dinozauri, unii tot ar fi fost mai ieftini decât acest whiskey din categoria “fine and rare” ce poarta numele de Macallan Fine Rare Vintage. Nu stiu cat de rafinat este acest distilat, vechi de 30 de ani, dar rar este cu siguranta. Anul trecut, in întreaga lume mai erau doar 85 de sticle. Si poate or mai fi, daca nu s-o fi spart vreuna, ca de baut cu siguranta se bea cu moderatie. Nu poti bea mult whiskey de 38.000 de dolari sticla fara sa te doara rau capul a doua zi. Si inima...si portofelul.

17.Un rom pentru pirati bogati

Cel mai scump rom al lumii nu pare a fi pentru lupii neinfricati ai marilor ci mai degraba pentru saloanele unor milionari excentrici. Wray & Nephew White Overproof este cu siguranta cel mai scump rom al lumii. Rar, si cu siguranta bun, acest rom distilat in 1940 este cea mai pretioasa licoare din categoria sa. O singura sticla de – nu se stie cate or mai fi – Wray &
Nephew White Overproof Rum costa 53,000 de dolari. Cam cat o masina de teren sau un apartament modest pe la noi. Oricum, cert este ca putin isi permit sa puna pe limba aceasta licoare pretioasa si multi se intreaba daca chiar merita acesti bani pentru o sticla de alcool, chiar daca se zice ca este cel mai bun rom de pe pamant.

18. Diamantele sunt eterne. Chiar si la cupa.

Nu se putea ca japonezii, care beau de revelion sampanie cu foita de aur
ca sa aiba un an nou bun si bogat, sa nu duca extravaganta la un nou nivel. Acesta este cauza, si nu lipsa crunta a maslinelor din Japonia, pentru care a fost inventat cel mai scump coctail din lume.In fond, “Diamonds-Are-Forever” – not for everyone – nu are cine stie ce ingrediente rare, daca facem abstractie de diamantul de 1.6 carate din pahar. Daca va intereseaza un astfel de cocktail il gasiti la hotelul Ritz-Carlton din Tokyo . Pentru 11.000 de dolari cat costa cred ca nici nu trebuie sa coborati la bar. Puteti solicita room-service-ul. Probabil e inclus in pret.

19.Prietenii nu stiu de ce


Nu stiu daca prietenii dumneavoastra stiu, dar ai mei nu cunosc de ce
pretul berii a crescut atat de mult. Ma rog, nu toata berea , ci doar Vielle Bon Secours, cea mai scumpa bere a lumii. Greu sa iesi cu baietii la o bere cand o singura sticla, vanduta exclusiv la Bierdorme in Londra, costa 1000 de dolari. Si nu sunt reduceri la happy hours!Daca gasca e mare, s-ar putea sa lasi contravaloarea a cateva apartamente la un chef cu prietenii. Oare exista cineva pe pamant care s-a imbatat cu aceasta bere sa ne zica si noua daca te doare mai tare capul a doua zi de la ea sau de la cearta cu nevasta care afla cat te-a costat distractia noaptea trecuta? Si daca tot vorbim de femei, urmatoarea ar putea fi preferata lor.

20.Pentru femei puternice

Nu continutul face ca aceasta sticla de bautura, care nu mai este numita vodca ci dovka – probabil fiindca citesti anagramat dupa ce vezi pretul – ci ambalajul. Diva Vodka, produsa de Blackwood Distillery din Scotia – da, scotienii produc si vodca! – este cea mai scumpa vodca a lumii. In functie de decoratiunile din “cristal” ale sticlei pretul uneia singure ajunge de la 35 de lire sterline si pâna la 540.000 de lire sterline. Hai, recunoasteti ca va e dor de zilele în care se cumparau bauturi cu sticle la schimb. Asta nu o face automat cea mai bun vodka, uneori conteaza si ambalajul.

21.Apa vietii

Exista o apa, literalmente, mai scumpa decat aurul. Sau platina. Sau multe
alte metale rare si scumpe. Se numeste Kona Nigari si este, de departe,
cea mai scumpa apa a lumii. Sincer, nu prea stiu de ce, dar pretul a 30 de
mililitri din aceasta apa produsa prin desalinizarea apei bogate în
minerale din adancurile marii hawaiene, costa 17 dolari. Probabil operatiunea se face de catre virgine goale care plimba apa pe trupul lor inainte de a fi introdusa in echipamentele de desalinizare.

Aici se termina serialul meu, daca stiti si alte alimente deosebite si scumpe, sunteti rugati sa le amintiti in comentarii. Sursa : primita pe mail.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu