Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Oare ce-ti trece prin cap

...sa lasi astfel de comentarii in speranta ca vor fi aprobate pe blog de un admin :

- In Noua am fost si eu, langa Petrom, mai sus un pic pe stanga, de fapt sunt doua viznaculari. Am platit 40 lei si au facut aceeasi treaba ca si cei de langa ITC, dar cu 30 lei mai putin ) Cei de la ITC mai nou au preturi in functie de marimea cauciucurilor, daca vrei azot la schimbul de cauciucuri de fapt te-ar costa 90 lei!!! Cum se justifica diferenta de pret?

- Semn bun! Ma bucur foarte mult perntu fiul dvs.!Intamplari cu copii minune din lumea muzicii cunoasteti mai bine de cat mine.Imi aduc aminte de o intamplare cu Gauss-copil. Invatatorul avea de facut niste acte si ca sa le dea de lucru piticilor i-a pus sa adune primele 100 de numere. Dupa foarte putin timp, micutul Gauss a ridicat mana si a dat rezultatul corect. Invatatorul l-a intrebat cum a calculat si a fost foarte surprins sa constate ca baietasul din fata lui redescoperise singur formula sumei unei progresii aritmetice!Si o intamplare (tot adevarata) cu Capablanca. Avea doar cinci ani si il urmearea pe tatal sau jucand sah cu un prieten de familie. Desi nimeni nu-i explicase vreodata regulile (le invatase singur privind jocul!), la un moment dat l-a atentionat pe tatal sau ca avea o mutare mai buna si i-a si aratat-o! Tatal sau la pus sa joace si micutul Capablanca l-a invins usor atat pe el cat si pe preietnul lui!Cum functioneaza creierul unor astfel de copii?Iata inca un curs la care va trebui sa ne inscriem in Cer!

- Oare faptul ca avem copii mninue cu precadere in aceste trei domenii demonstreaza ca acestea au ceva comun (un anumit gen de structuri/conceptualizari/abstractizari comune)?!O anumita perceptie abstracta a spatiului si un gen de operatii/combinari simbolice par a fi comune celor trei domenii.Si daca rasa umana, prin exemplarele sale de exceptie desigur, poate obtine performante extraordinare inca de la o varsta frageda in astfel de domenii inseamna cumva ca suntem construiti by default (si) pentru asa ceva?!Toate cele trei domenii imi par un fel de joc cu margele de sticla

- Asta e evident. Nici eu nu merg ca Vali Porcisteanu pe Transfagarasan, desi mi-as dori Ca legea e aireua. Iar nu-s dubii. Dar nicio lege nu e clara negru pe alb. Dar la asta contribuie masiv si presa care a scris 1000 de articole din care 980 contineau inexactitati(tudini?), asta asa sa fiu fair cu ei. Pe unii nu-i duce capul, altii puneau botul la povestile expertilor .Cat despre preturi, daca romanii se dotau din proprie initiativa cu cauciucuri de iarna nu mai era nebunia de acum. Din gasca mea de vreo 15 prieteni care au masini, TOTI au cauciucuri de iarna dintotdeauna.

Cat de dus cu capul trebuie sa fii, sa iti imaginezi ca astfel de comentarii vor fi aprobate de cineva pe lumea asta ? Mentionez ca greselile ortografice le apartin autorilor.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu