Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 septembrie 2013

Laptop rapid si performant

Cauti un laptop rapid si performant, pe care sa dai doar 2000 ron? Iti pot recomanda nu unul, ci doua. Ai de ales intre Asus si HP. Ca sa iti fac alegerea mai usoara, voi dezvolta mai jos ce poti sa cumperi si vei avea cel mai rapid laptop care costa doar 2000 lei. Deci :
- Asus : procesor i3 la frecvanta de 1.8 GHz, 4 GB ram, HDD de 500 GB, USB3, arata foarte bine, gen ultrabook, daca il iei acum la promotie, ai un card cadou de 160 lei cu care sa cumperi, mai tarziu, alte produse;
- HP : procesor i3 la frecventa de 2.3 GHz, HDD de 500 GB, baterie cu 6 celule, geanta gratuit, nu arata la fel de bine ca Asus, dar ai acelasi card de 160 ron bonus.
Amandoua au acelasi pret si aceeasi garantie de 24 luni.
Se stie, sau daca nu stiati pana acum, aflati citind urmatoarele randuri, ca cea mai inceata componenta intr-un sistem este HDD. Asta pentru ca are piese in miscare, iar cele livrate cu laptopurile au, de obicei, o viteza mai mica de rotatie a platanelor, de 5400 rpm, fata de cele de pe desktop, de 7200 rpm. Asta le face mai incete decat desktopurile, in general. 
Ei bine, eu va recomand sa va luati un SSD de 120 GB, cu care veti inlocui HDD din laptop. Mai bine, daca nu va pricepeti, il rugati pe furnizor sa o faca, pentru a nu va anula garantia la laptop dintr-o greseala. Astfel veti avea cel mai rapid notebook pe care il puteti cumpara cu 2000 lei.
Bonus, la cele de mai sus, pentru inca 55 lei va puteti lua un rack extern pentru HDD pe care l-ati scos din laptop, HDD-ul il veti monta in rack (e usor, se scot doua suruburi si se mufeaza) si veti avea un HDD extern de 500 GB pentru date, filme, muzica, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu