Faceți căutări pe acest blog

duminică, 10 noiembrie 2013

Ghid pentru alegerea unei tablete cu ecran de 7"

In Romania conteaza, in primul rand, pretul. Nimeni nu se gandeste mai departe de pret, iar asta se intampla din cauza ca cei care le cumpara nu stiu aproape nimic despre ele inainte de a le cumpara. Achizitia unei tablete la noi se face astfel, in 70-90 % din cazuri: cel mic/cea mica zice "vreau o tableta de ziua mea/craciun/etc", pentru ca a vazut la un coleg/prieten/etc care se juca pe ea, iar parintele se uita in portofel si alege in functie de buget. Restul sunt oameni care stiu ceva despre tablete si actioneaza ori in functie de moda, cumparand ultimul/penultimul model de iPad/Nexus/Asus/etc, sau in functie de recomandari/ce gasesc despre modele pe internet.
Voi incerca sa va invat un pic, in cele ce urmeaza, ce tablete sa luati pentru a profita la maxim de raportul pret/performanta. Pe piata exista mai multe tipuri de tablete, iar eu voi incerca sa le grupez dupa memorie:
- tabletele cu memorie RAM de 512 MB - sunt tablete foarte ieftine (le gasiti la preturi incepand de la 260 lei) si de aceea sunt foarte cumparate de parintii care nu stiu nimic despre tablete. Am avut un caz la serviciu, cand cineva, care nu avea probleme in a-si lua o pereche de pantofi mai scumpa decat o tableta, a cumparat pentru copil cea mai ieftina tableta pe care a vazut-o si nu avea nici macar 512 MB ram, ci 256, iar apoi a venit cu ea la mine sa se planga ca se blocheaza des. Ei bine, tabletele care au maxim 512 MB memorie RAM, se blocheaza des. Nu ai ce sa le faci. Cand le iei si le deschizi pentru prima oara, totul e ok, dar vei vrea sa instalezi aplicatii pe ele (marea majoritate jocuri, caci astfel de aplicatii folosesc copiii) si vei vedea ca se blocheaza. Apoi vei vedea ca ai aruncat 260-350 lei pe ceva pe care nu poti sa folosesti cursiv, vei avea plangeri de la copii si vei cauta ceva mai bun, sau te vei plange in continuare la colegi/prieteni in speranta ca cineva te va ajuta. Ei bine: din Dacie nu poti sa faci BMW.
- tabletele cu memorie RAM pana in 1 GB si memorie interna de 4GB - este alta categorie de care va sfatuiesc sa va feriti. Desi este o tableta ieftina, functioneaza bine, insa nu veti avea spatiu pentru aplicatii. Stiu ca memoria interna poate fi marita prin adaugarea unui card microSD, inca acea memorie nu o folosesc aplicatiile instalate, pe card veti putea pune doar poze, carti de citit sau filme. Orice aplicatie instalata va folosi doar memoria interna, care se va umple foarte repede. Din pacate, atunci cand veti avea liber doar 10% sau mai putin din memoria interna, tabletele se blocheaza, de obicei.
- tabletele cu memorie RAM de 1 GB si memorie interna de 8GB - ideale pentru jocuri, daca si procesorul este cel putin un dual-core. Daca vreti o tableta buna, incepeti de aici, bugetul trebuie sa fie ce cel putin 400 lei si nu sunt bani aruncati. E adevarat ca pretul e similar cu cel al unei console PSP, dar pe tableta poti sa faci multe lucruri in plus, iar marea majoritate a jocurilor sunt gratuite. Si nu uitati ca o puteti folosi cu succes si ca E-book reader. Preturile sunt asemanatoare, insa pe tableta mai poti accesa un inernet, mai poti juca un joc, singurul inconvenient ar fi bateria, care tine ceva mai putin la tablete.
Daca bugetul nu este o problema, va recomand :
- Asus Memopad HD7, pe care il puteti avea impreuna cu 12 luni de abonament gratuit la Voyo;
- Nexus 7, cel de anul trecut, are un pret destul de bun acum pentru performante de top;
- Nexus 7 2013, cea mai buna tableta pe Android pe 7";
Nu uitati ca, la sfarsitul lunii, de Black Friday, reducerile la tablete vor fi mari. E posibil sa gasiti atunci tableta preferata la un pret foarte bun. Anul acesta, Black Friday este pe 29 noiembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu