Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 decembrie 2013

Casti bluetooth RAPOO H6060 - review

Modelul de casti Rapoo H6060, pe care l-am testat, este negru, dar se gaseste si pe alb in unele magazine. Se poate conecta la telefon sau tableta prin bluetooth (daca telefonul sau tableta au bluetooth) si poti asculta muzica. Castile au si microfon si le poti folosi si drept hands-free, pentru a raspunde si a efectua apeluri cu ajutorul lor. Au baterie interna, cu o autonomie destul de buna, pe situl lor scrie de 16 ore in sistem ascultare muzica, sau 20 de ore de convorbire, iar in 3 ore se incarca, prin portul mini USB, pe care il au. Eu le-am incarcat de la calculator, in aproximativ 3 ore, cand aveau bateria golita, iar de ascultat la ele nu pot estima cat de mult a durat pana le-am golit bateria, oricum foarte mult, probabil aproape de specificatiile lor. Ca idee, le-am incarcat de 3 ori in ultima luna, de cand le am, ceea ce, pentru mine este destul de bine. Daca le folositi in combinatie cu telefonul sau tableta, probabil veti ramane fara baterie la acestea, inainte ca bateria castilor sa se epuizeze.
Au butoane touch de control pentru volum si pentru media (urmatoarea/anterioara melodie), plasate pe casca din stanga, Bluetooth v2.1 cu EDR cu distanta de acoperire de pana la 10 m. In casa au functionat destul de bine, la departare de 3 pereti de telefonul meu, S3 mini sau calculator. Spun calculator, deoarece le-am putut conecta la el, cu ajutorul unui adaptor bluetooth USB de tip nano, cumparat separat. A trebuit doar sa setez iesirea sunetului pe Bluetooth si le-am putut folosi imediat ce le-am imperecheat cu adaptorul.
Doua lucruri mai am sa va spun: difuzoarele au un bass destul de bun, fata de castile obisnuite din comert, sau de handsfree-urile cu care vin de obicei telefoanele (aici vorbesc in comparatie cu cele de la Samsung si de la HTC, pe care le-am folosit in ultimii trei ani), iar felul in care sunt facute castile nu deranjeaza la purtarea pe timp indelungat peste urechi, sunt destul de comode si pot fi ajustate, daca aveti capul ceva mai mare. Castile sunt facute din plastic si au bucati de piele artificiala peste urechi si in partea de sus, la mijocul lor (pe crestetul capului, la partea care ia contact cu parul).
Avand in vedere pretul, care este un pic mai mare decat a unei casti Plantronics M25, pe care o depaseste din punct de vedere a calitatii sunetului si a duratei de functionare a bateriei, este o achizitie foarte buna si un cadou care merita facut, cel putin de sarbatori (asta daca sunteti in pana de idei).

10 comentarii:

  1. am cumparat si eu acelasi model dar nu reusesc sa le conectez la calculator,am Bluetooth incorporat dar nu le gaseste ...ma poti ajute te rog cu un sfat ceva ? sava_ovidiu86@yahoo.com e mail ul meu .ms frumos !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce model este laptopul? Esti sigur ca are bluetooth? Este pornit bluetooth-ul? Ai apasat butonul la casti pana a inceput sa palpaie des? Apoi ai setat BT sa fie vazut de alte dispozitive si sa cauti castile?

      Ștergere
  2. cu el in convorbiri pe skype + youtube sau orice alt sunet nu este redat de casca asta ca un mare impediment pentru mie.... mai are altcinva problema asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ce ai conectat castile? PC sau telefon? Ce telefon? Ai verificat sa nu fie volumul dat la minim?

      Ștergere
    2. Am conectat castile la Pc, volumul era la maxim din casti si din Sound (Playback/Recording devices) tot acolo am jonglat cu Set as Default communications device si set as defult device intre cele doua device-uri care imi apar pentru castile rapoo adica: Bluetooth audio renderer (stereo audio) si Blueetoth Handsfree audio (mono)-doar pe acesta imi merge sa aud in convorbire skype cand il setez pentru audio playback acolo si am incercat si setat pe celalalt si nu merge ( in schimb din el banuiesc ca iese sunetul din de ex-youtube daca dar nu si in acelasi timp daca am o convorbire pe skype, mentionez ca am conectat castile la un bluetooth receiver(stick) cumparat de la Auchan cu vre-o 23 de lei si am Windows 7 X64... In Sound la tabul Communications am lasat bifat do nothing cand vede convorbiri. Chiar nu prea imi dau seama ce sa fac sa mearga si convorbirea pe skype si sa si aud youtube sau orice altceva in acelasi timp din aceleasi casti...

      Ștergere
    3. Se presupune ca atunci cand vorbesti pe skype, nu asculti in acelasi timp si muzica. E la fel si la telefon, cand vorbesti cu cineva, nu vei auzi si altceva in casca.
      Poti sa incerci sa dai click pe difuzorul din dreapta langa ceas jos (volumul de la win 7) si apoi pe mixer, unde vei avea controale separate de volum pe aplicatiile deschise.
      Ceea ce vrei tu nu cred ca se poate, insa incearca si cele de mai sus.

      Ștergere
  3. pai si atunci pe jack de ce merge ce vreau eu sa fac oare... ma rog am pierdut ieri vre-o 3 ore cu chestia asta azi inca doua ca sa ajung la o singura concluzie ca nu reusesc nicidecum sa il fac sa imi apara ca device functional 100% in bluetooth manager acolo unde iti dai add device si dupa ti-l arata in show devices adica nu isi instaleaza calumea driverele. zice ca instaleaza remote controllerul inca un remote av si ala de rapoo h6060 mono audio nu reuseste deleco sa il gaseasca si cu drivere cautate de el de la microsft si nici cu ce am mai gasit si io si asta facea de la bun inceput da am crezut ca ma insel... imi da intr-una rapoo h6060 mono audio has a driver problem can dau troubleshot pe rapoo h6060 in bluetooth devices

    RăspundețiȘtergere
  4. acuma deh nah cand platesti in jur de 180 roni pe niste casti care au bluetooth te si astepti sa gasesti daca nu macar la producator pe site support de drivere atunci macar windowsul sa le gaseasca ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu este adevarat ceea ce zici ca si eu am casti de 350 euro si nu merge, problema este skypul care acceseaza sunetul de la boxele de pe pc, si doar skypul face asta celelate programe nu...

      Ștergere
  5. si ce ziceai tu se face de fapt din tabu ala de communications de la sound unde ai si playback devices cand dai click dreapta pe difuzor si iti alegi cat de mult sa auda altu ce sunet mai ai tu pe langa sau muzica pentru a evita microfonii doar ca ce vreau io sa zic e ca si-a luat niste drivere care functioneaza pe rand pararea mea ceea ce e o mizerie sincer sa iti zic

    RăspundețiȘtergere