Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 decembrie 2013

Lenovo IdeaPad G500 review si unboxing

Laptopul vine intr-o cutie de carton, putin mai mare decat el, care contine bateria, ambalata separat, incarcatorul, format din doua parti: alimentatorul/sursa cu firul spre laptop si un cablu care intra in priza, un cd cu drivere pentru Windows 8, ceva carticele si laptopul Lenovo IdeaPad G500. Cel care l-a cumparat a profitat de oferta de ieri, fiind cel mai ieftin laptop pe 15" din magazin, la acea data. Nu ascund faptul ca a fost o decizie motivata de buget, in primul rand, insa la sfarsitul instalarii sistemului de operare Windows 7, pot spune ca mi-a depasit asteptarile.

Sa incepem cu prezentarea specificatiilor hardware : procesor Celeron dual-core 1000M la 1.8GHz, memorie 2GB DDR3, hard-disk 500GB, ecran de 15.6 inch HD (1366x768), DVDRW, 3xUSB 2.0 si aici fac precizarea ca in prezentarea magazinului 2 din ele trebuia sa fie USB 3.0, dar nu sunt (nici albastre ca in poza nici 3.0, pentru ca la instalarea driverilor mi-a zis ca nu exista asa ceva pe laptop), Bluetooth 4.0, retea lan 10/100, wifi b/g/n, difuzoare stereo, video integrat Intel HD, mufe VGA si HDMI. Nu vine cu sistem de operare instalat, doar cu FreeDos (care in secolul nostru, nu poate fi folosit ca sistem de operare).
Driverele pentru Windows 7 se gasesc pe site-ul Lenovo, daca cautati dupa G500 si apoi selectati Lenovo G500 notebook. Trecand peste mica dezamagire cu lipsa USB 3.0, Lenovo IdeaPad G500 este destul de dotat pentru cei 1100 lei pe care i-a platit amicul meu. Cel mai mult mi-a placut Bluetooth-ul 4.0, care stie sa faca cateva lucruri destul de interesante si viteza de reactie la comenzi. In categoria sa de pret, am avut si alte modele de la diferiti producatori, care mi-au trecut prin mana, insa nici unul nu a fost atat de rapid, desi nu are decat un hard-disk de 500GB de 5400 rpm (deci nu un SSD). Indicele de performanta din Windows 7, dat de cel mai mic scor, este de 4.2 si este dat de performanta video in 2D, ca idee.
Singurul lucru de care mi-ar fi teama, pe viitor, este incarcatorul, care are o mufa noua, pe care nu am mai vazut-o pana acum. Seamana cu un USB, cu parte de interior goala, in care se afla, pe mijloc, mufa de alimentare propriu-zisa. Din pacate, avand in vedere cum arata, nu cred ca veti gasi ceva compatibil, daca se intampla sa se strice alimentarea, sau daca vreti sa gasiti ceva care sa functioneza in priza de la masina.
PRO: 
- raport bun pret/performanta;
- hard-disk destul de rapid pentru 5400 rpm;
- Bluetooth 4.0;
CONTRA:
- lipsa USB 3.0;
- mufa de alimentare atipica;
- tavita DVDRW pare fragila;
- suprafata lui pastreaza amprentele, care nu se curata usor.

Pe total, daca trebuie sa va incadrati intr-un buget foarte mic, recomand sa cumparati cu incredere laptopul Lenovo IdeaPad G500.

2 comentarii:

  1. Ce configuratie are acel G500? Fiindca eu am unul si are 2 mufe USB 3.0. Aaa da, ai modelul cel mai ieftin.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am cu trei mufe usb si 4 GB ram

    RăspundețiȘtergere