Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 22 ianuarie 2014

Din greseala in greseala...

Pornind de la articolul lui Sebastian, care e foarte bun si surprinde ceea ce se intampla in realitate, m-am gandit sa adaug cateva idei. Am vazut la stiri ca erau cel putin 4 telefoane smart in avionul prabusit (daca e adevarat sau nu, nu stiu, eu presupun ca e adevarat). Buhnici si un coleg/prieten isi trimiteau, de test, locatia prin sms unul altuia, pentru a demonstra ca se poate de pe iPhone pe Android si invers. Totul facut in viteza, fara a avea intentia de a invata prostimea cum se face, doar intr-o demonstratie rapida televizata. Pentru ca stiu un pic cu ce se mananca atat Androidul, cat si iPhone-ul, am inteles ce vroiau sa demonstreze. Sotia, daca o intrebam ce au facut aia la TV, ar fi zis "prostii, n-am inteles nimic".
Din pacate, lumea isi ia telefon destept si nu stie sa il foloseasca, nici la 50% din ceea ce stie sa faca acel telefon. Am colegi si colege care isi permit iPhone 5 sau Blackberry sau Note 3, dar nu stiu sa faca mai mult pe el decat sa dea un telefon, sa raspunda la apel, sa dea si sa citeasca mesaje, facebook, ceva Whatsapp cu iubitul/iubita de care nu stie sotia/sotul si un pic de email. In rest ZERO. 
Habar nu au sa folosesca un GPS sau o aplicatie de navigatie, iar daca i-ai intreba in ce loc de pe harta se afla, mai repede deschid geamul de la X7 si intreaba pe cineva, decat sa se uite in telefon si sa sa gaseasca coordonate. Las la o parte transferurile de contacte intre telefoane, setari de cont email si alte SF-uri gen.
De-a lungul timpului am cautat sa nu imi cumpar un telefon mai destept decat imi doresc sa fie. Sunt multi care fac credite pe 2-3 ani pentru un iPhone sau un S4, dar nu stiu sa ii foloseasca senzorii si aplicatiile. Am vazut persoane care si-au luat S3 si primul lucru pe care l-au facut a fost sa opreasca toate gesturile si tot ce a inovat Samsung, ca sa deosebeasca S3 de celelalte telefoane cu Android. De Siri sau cautari/comenzi vocale nu mai pomenesc, probabil nici nu stiu ca telefonul are asa ceva. Asta pentru ca nu s-ar fi descurcat cu atatea gesturi si folosind ca scuza " consuma bateria degeaba, oricum nu le folosesc". Iar apoi vine intrebarea logica "atunci de ce l-ai luat pe S3?"
Din pacate tehnologia avanseaza mai rapid decat pot sa se scoleasca cei care isi permit sa cumpere noua tehnologie. Astfel gasesti multe gadgeturi avansate in mainile unora, care abia stiu sa formeze numarul de acasa. Asa e viata si nu poti sa o schimbi.
Zilele trecute am primit cu totii o lectie care, din pacate, se va repeta, pentru ca lumea nu vrea sa invete, sau mai bine zis, lenea e mare. Omul din greseli invata, numai ca trebuie sa se loveasca de mai multe greseli pentru a invata din ele. Astept cu interes urmatoarea lectie. Pentru ca se va repeta, mark my words!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu