Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 iunie 2014

Laptop bun pana in 2500 lei

Ma uitam, pentru o colega, dupa un laptop bun pana in 2500 lei si am dat peste o promotie, un laptop HP cu 8GB ram, procesor i5, HDD 1TB, placa video dedicata GT840 cu 2GB video ram, o frumusete, ce mai. Am cautat apoi pe google, dupa denumire, ca sa vad daca se gaseste la un pret mai bun, sau daca sunt ceva probleme si am dat peste o conversatie interesanta pe un forum, dintre un roman de-al nostru si un strain. Facand un rezumat, romanasul nostru a vrut sa puna Windows 7 (stiti povestea " 7 e cel mai bun, 8 sucks, nu pun eu 8 ca nu-mi place, etc" ) peste sistemul Free Dos, cu care vine laptopul din fabrica si i-a dat o eroare. Binenteles ca "robotul", englezul care i-a raspuns, s-a luat de legalitatea kitului folosit la instalare si, imediat dupa ce a obtinut raspunsul ca nu e legal, s-a spalat pe maini si l-a trimis la magazin, ca, in opinia lui, daca kitul era original, nu se intampla eroarea. Fals! 
Din ce imi rezulta mie, pe laptopul respectiv este recomandat sa pui Windows 8 sau 8.1, pentru ca cei de la HP s-au jucat un pic in bios. Romanul nostru chiar spune, la un moment dat, ca nu prea are acces la majoritatea optiunilor din bios, insa as pune pariu ca este setat pe UEFI si va avea aceleasi probleme, cand va incerca sa instaleze Windows 7, chiar daca e original, vandut de insusi Bill. Ca sa reuseasca, va trebui sa schimbe in bios din UEFI in Legacy setarile.
Pe scurt, ultimele modele de laptop este bine sa instalati sistemul de operare Windows 8.1, nu incercati sa instalati Windows 7, ca veti da de probleme, incepand cu lipsa driverilor si terminand cu blocari sau incetiniri ale performantelor generale ale sistemului. Daca nu va place interfata Metro, exista metode de a te loga direct in desktop, mai ales pe Windows 8.1, altfel, desktopul de pe 8 seamana cu cel de pe 7, unele setari sunt putin ascunse, in alte meniuri, meniul "start - programs" se poate instala cu un program, daca ii duceti dorul, la fel butonul de oprire pe bara din desktop.
Don't fear or reject the new, embrace it !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu