Faceți căutări pe acest blog

marți, 30 septembrie 2014

Samsung Galaxy Alpha unboxing

Prima senzatie pe care o ai, cand tii in mana un Samsung Galaxy Alpha, este ca e prea usor pentru un telefon autentic. Daca nu as fi sigur de sursa lui, mi-ar putea trece prin minte gandul ca tin in mana un fake. Dar nu, asa e el, foarte usor. 
In pachet gasiti telefonul invelit in folii protectoare, bateria ambalata separat, cateva carticele, garantia originala de la Samsung, incarcatorul cu mufa USB, cablul de date si o pereche de casti cu diferite marimi de dopuri de urechi.
Am scos foliile de pe telefon si am inceput sa desfac capacul din spate. Aceasta a fost prima incercare dificila la care am fost supus: capacul este foarte subtire si flexibil, acoperit cu un fel de imitatie de piele, care ii da o aderenta buna la degete, insa, in acelasi timp, da impresia ca s-ar putea sparge in orice moment. Am fost nevoit sa imi folosesc unghiile, pentru a desprinde capacul de carcasa si eram foarte aproape de a ma rani in spatiul dintre unghie si carnea degetului. E un tip de taietura foarte dureroasa, care se vindeca greu, insa am reusit sa evit sa ma ranesc.
Interiorul telefonului m-a surprins iar: cautam spatiul in care se introduce cardul microSD, insa nu-l gaseam. M-am uitat apoi pe gsmarena la specificatii si am vazut ca nu are slot de memorie externa. Trebuie sa te descurci cu cei 32GB cu care vine telefonul, memoria lui interna.
Am introdus bateria (care imi pare cam mica - doar 1860mAh) in lacasul ei, am pus capacul la loc si am pornit telefonul. Timpul de pornire este foarte scurt, comparativ cu Moto G, telefonul meu. Am setat contul de google si am inceput sa ma plimb prin meniuri. Interfata este lipsita de lag, lucru normal avand in vedere ca are 2 GB ram. Aplicatiile s-au instalat repede, apoi am facut update la tot ce avea nevoie si am inceput sa constat plusurile:
- mufa micro USB "stie" OTG sau host. Am testat cu un stick adaptor in care am pus pe rand doua carduri microSD, primul care era gol a cerut sa il formateze din NTFS in Fat32, desi era de 8GB, al doilea, de 32 GB, care a fost pana de curand intr-un S4, a fost citit fara probleme si am reusit sa copiez ce era pe el, in memoria interna a telefonului.
- are acelasi sistem de economisire a energiei ca si cel de pe S5;
- are ecranul destul de luminos.;
- vine din fabrica cu Android 4.4.4, ultima versiune oficiala.
Am lasat cateva minusuri la sfarsit:
- are carcasa din plastic, deci imi pare fragil;
- la copierea de pe card pe telefon, a datelor prin adaptorul OTG, s-a incins destul de mult;
- pozele lasa de dorit, in conditii de iluminare slaba se vad foarte pixelate, cel putin pe ecran;
- bateria are putini mAh pentru un telefon de top;
- nu are slot de card microSD;
- din ce am inteles nu are MLH sau TV Out, nu e rezistent la apa.
Mai multe despre el va las sa descoperiti singuri, telefonul se gaseste in oferta Vodafone si la eMag, deocamdata. Folie de protectie a ecranului (in pachet sunt 2 folii) gasiti aici, iar husa de silicon S-line aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu