Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 15 februarie 2014

Aplicatii Android care merita pastrate in telefon (II)


Continuam serialul cu Plex, pe care l-am prins la reducere in Play, la pretul unui hamburger. Plex presupune instalarea unui server media pe PC si, cu ajutorul aplicatiei de pe telefon sau tableta cu sistem de operar Android, poti urmari oriunde ai semnal 3G sau Wifi, filmele tale preferate de pe PC. Serverul media este gratuit, se poate instala de pe site-ul lor, functioneaza chiar si in pereche cu un televizor smart, conectat la aceeasi retea interna. Pentru a face sa functioneze si prin internet acest server, trebuie facute cateva setari:
- mai intai, trebuie ca portul 32400 sa fie accesibil de oriunde, lucru care se poate testa in doua moduri:
a) mai intai cu o unealta online, in care trebuie sa scrieti 32400 in casuta cu portul, apoi  apasati pe check, daca este accesibil, e ok, daca nu, trebuie sa faceti niste setari in router, port forward pe acest port, cu ip-ul PC-ului, apoi va deveni accesibil;
b) apoi, in meniul cu setari al serverului Plex, la submeniul myPlex;
- dupa instalarea media serverului Plex in PC, trebuie sa va creati un cont, cu care va puteti loga in aplicatia de pe telefon sau tableta si veti putea vedea filmele oriunde aveti semnal 3G sau Wifi.
In functie de abonamentul de internet pe care il aveti pe telefon si de puterea semnalului, puteti seta calitatea si marimea benzii de internet pe care o veti folosi pe telefon sau tableta in meniul playerului video al aplicatiei mobile. Am observat ca la setarea de 320 kbps, 1 minut de film consuma aproximativ 3.6 MB de banda de internet. Este o setare acceptabila pentru vizionarea pe telefon, insa este dificil de vizionat daca vrei sa sari peste anumite pasaje din filme. Mie mi s-a blocat aproape intotdeauna cand am incercat acest lucru, dar daca vizionam un film de la inceput, nu intampinam probleme. Pe o setare de banda mai mare, nu sunt aceste probleme, insa depinde si de calitatea semnalului 3G/Wifi din zona respectiva. In ceea ce priveste diacriticele din subtitrari, ele pot fi activate daca adaugati rum la sfarsitul denumirii subtitrarii (film.rum.srt)
Pe total, ma declar multumit de aplicatie si va recomand sa o folositi si voi, avand totusi grija cat internet se consuma, daca nu aveti activata o optiune de internet nelimitat pe mobil/tableta.
Pentru a fi tot timpul la curent cu acest consum va recomand alta aplicatie: 3G Watchdog, care vine in 2 versiuni, una gratuita si una pe bani (Pro), diferenta constand in cateva rapoarte, fara de care puteti sa va bucurati de program, daca vreti sa economisiti banii de shaorma (costa 10 lei si merita fiecare banut).
In final, pentru ca va tot recomand aplicatii care merita cumparate, e bine sa aveti si o evidenta a lor. Cea mai buna aplicatie pentru evidenta cumparaturilor din Play este Purchased Apps.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu