Faceți căutări pe acest blog

joi, 30 ianuarie 2014

Preturi la tablete cu Windows 8.1

Citeam mai devreme un articol despre reduceri de preturi la tablete cu Windows 8.1 si m-am gandit sa arunc o privire pe piata interna. Primele 4 situri romanesti, care vand cel mai mult tablete online, au listate modelele amintite in articol, dar la preturi aproape duble fata de cele de afara. Totusi, diferenta fata de tabletele de top cu Android, gen Nexus 7 II, cu memorie interna de 32 GB, sunt ceva mai mici, iar ideea portabilitatii, in conditiile unui pret ca cele de afara, pot sa incline balanta mai mult spre aceste tablete. Hai sa le vedem:
- Toshiba Encore - cu un procesor quad-core Intel Atom la 1.33 GHz, 2 GB ram si memorie interna de 32 GB (chiar sunt curios cat din ea este disponibila pentru userul final) se poate gasi la aproximativ 1280-1299 lei la Altex, Emag sau PcGarage;
- Lenovo Miix 2 - cu procesor de 1.33 GHz, 2 GB ram si memorie interna de 64GB se gaseste la 1550-1600 lei la Emag, PcGarage sau Evomag;
Preturile, asa cum vedeti, sunt si la noi la promotie si se apropie mult de un laptop entry-level, sau de tabletele cu Android. Ramane de vazut daca te poti obisnui cu interfata touch-screen, iar autonomia si faptul ca trebuie cel putin un mouse, uneori si o tastatura sau chiar un monitor, pentru a folosi tableta pe post de laptop pentru editarea unor documente, impiedica sau nu achizitionarea lor. Nu uitati ca preturile includ licenta de Windows 8.1 si MS Office, care singure, luate separat de tableta sau laptop, costa cat tableta cu sistem de operare Windows 8.1.
Personal, imi place ideea de combinatie Windows 8.1 cu Android din noile aparitii Asus. Chiar as da banii pe asa ceva. As impaca si sotia si fata dintr-o lovitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu