Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 octombrie 2013

De ce?

De ce oare, cand rog un vanzator sa imi schimbe monede pe hartii, el stramba din nas? Oare e legat de faptul ca atunci cand trebuie sa imi dea rest, mie sau altcuiva, se scuza ca nu are, doar ca sa imi bage pe gat un produs sau sa pastreze restul?
De ce oare cand stai la stop civilizat, exista intotdeauna unul care depaseste coloana si se baga in fata pe trecerea de pietoni, doar ca sa fie el primul? Oare nu stie ca, desi se grabeste, exista intotdeauna unul mai grabit ca el? Nu stie ca va da un exemplu gresit altuia, care, vazandu-se in spatele lui, data viitoare va face la fel, se va baga in fata, fiind la randul lui exemplu pentru altul, samd?
De ce, daca tot vorbim de exemple, televiziunea promoveaza cazuri ca cel de zilele trecute, cand un schizofrenic s-a urcat pe o cladire si nu a patit nimic cand s-a dat jos, mai mult, probabil a obtinut si ceea ce vroia, fiind un exemplu pentru altii? Stiu, ramasese fara casa, pentru ca in garsoniera in care statea a facut focul (a se citi a dat foc, ca asa e el, schizofrenic), dar asta nu e o scuza pentru a scapa din aceasta situatie. Nu se gandeste nimeni ca urmatorul pas este sa ne urcam cu totii pe cladiri, sa amenintam ca ne aruncam, pentru ca asa sigur vom obtine ce vrem si nu patim nimic?
De ce pe DN1 a aparut o limitare noua de viteza in dreptul scolii franceze? Oare pentru a admira arhitectura cladirii, pe domnisoara care face trotuarul la cativa metrii dupa, sau pentru a rotunji un pic veniturile politiei care sta la panda in parcare cu radarul? Ca trecere de pietoni in zona nu exista. Poate doar pasarela, dar pentru asta nu trebuie sa reduci viteza.
De ce ieri era aglomeratie dimineata pe strazi, de nu puteai sa te strecori si azi era asa de liber ? De ce?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu